Trout Cacheris почала аудит роботи уряду Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Trout Cacheris почала аудит роботи уряду Тимошенко

Казна та Політика
1500
Юридична компанія Trout Cacheris, PLLC (США) розпочала проведення аудиту діяльності попереднього Кабміну України. Про це повідомив один із засновників юридичної компанії Плато Качеріс, передає радіо "Свобода".
"Ми не ставимося упереджено ні до якого українського діяча і поки ще не можемо сказати, кому може бути висунуте звинувачення. Розслідувати будемо витрачання державних коштів за останні 3-4 роки, як я собі це уявляю", - заявив юрист.
Заплановано, що аудит буде тривати не довше декількох місяців. "Ми спробуємо знизити вартість нашого розслідування", - сказав Качеріс. Однак загальна сума за надані послуги поки що не називається, оскільки, за словами юриста, вона поки ще не відома і для самої компанії.
Також юрист повідомив, що будуть оголошуватися проміжні висновки протягом усього аудиту.
Нагадаємо, 13 травня Кабмін України підписав контракт з компанією Trout Cacheris, PLLC про проведення аудиту фінансово-економічної діяльності органів державної влади в 2008-2009 рр.. Кошти на проведення аудиту передбачені законом про держбюджет на 2010 р.
Опозиція вважає, що влада буде використовувати будь-які результати аудиту фінансово-господарської діяльності попереднього уряду для необгрунтованих звинувачень на адресу лідера БЮТ Юлії Тимошенко. Колишній віце-прем'єр її уряду Григорій Немиря заявляв, що в такий спосіб влада намагається залякати політичних опонентів.
А сама екс-прем'єр Тимошенко раніше звернула увагу, що прем'єр-міністр Микола Азаров доручив аудит діяльності її уряду компанії, яка ніколи не займалася аудиторською справою.
Нагадаємо, 12 травня ц.р. Генеральна прокуратура вручила лідера опозиції Юлії Тимошенко постанову про порушення проти неї кримінальної справи.
Раніше, 28 квітня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив про необхідність залучення екс-керівника українського уряду Тимошенко та інших посадових осіб до кримінальної відповідальності за розкрадання бюджетних коштів.
11 травня на зустрічі із зарубіжними ЗМІ, глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін повідомив, що уряд проводить "багаторівневий" аудит діяльності Кабміну Тимошенко.
"Аудит буде стосуватися декількох галузей. Аналізується діяльність держмонополій, система держзакупівель, відшкодування ПДВ, діяльність Податкової адміністрації", - сказав він. Окремого вивчення, за його словами, вимагає витрачання коштів, отриманих Україною від продажу квот на викиди парникових газів.
Нагадаємо, 5 травня Кабінет Міністрів прийняв рішення про те, що аудит ефективності використання бюджетних коштів у 2008-2009 рр.. і першому кварталі цього року буде проводити компанія Trout Cacheris.
За повідомленням на сайті компанії Trout Cacheris, PLLC, вона спеціалізується на судових процесах у цивільному й в кримінальному праві. При цьому там немає інформації про те, щоб у неї були фахівці з фінансового аудиту або, щоб вона коли-небудь виконувала замовлення уряду США або урядів інших країн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас