Фондові майданчики України в середу відкрились різноспрямованою динамікою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові майданчики України в середу відкрились різноспрямованою динамікою

Фондовий ринок
112
Фондові індекси України при відкритті в середу демонстрували різноспрямовану динаміку, що співпало із очікуваннями учасників ринку. Індекс "Української біржі" (УБ, Київ) в перші хвилини торгів виріс на 1,44% - до 1873,71, тоді як фондовий індекс ПФТС знизився на 0,08% - до 747 пунктів.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" інвестиційний консультант інвесткомпанії "Драгон Капітал" Сергій Пилипенко, в цілому до відкриття українських фондових майданчиків склалось позитивне зовнішнішнє новинне тло, тому вранішнє зростання індексу УБ було очікуваним.
При цьому експерт відзначив зростання основних біржових індикаторів США у вівторок (Dow-Jones - на 1,258%, S&P 500 - на 1,098%). Крім того, на ринку сировини дорожчають нафтові ф'ючерси (Brent на рівні 72,45 дол./барель), що забезпечило відкриття біржових торгів в РФ зростанням на 1,5%.
На думку Пилипенка, на динаміку світових фондових індексів в середу може вплинути публікація даних із торговельного балансу Великобританії, що особливо актуально в світлі побоювань інвесторів, що з'явилися, з приводу стану економіки країни.
На думку аналітика інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслава Іванишина, в даний час український фондовий ринок все ще знаходиться у стані невизначеності, що не дозволяє розраховувати на повноцінне зростання, тому протягом дня, ймовірно, слід чекати високої волатильності індикаторів цін акцій.
Голова департаменту торгівлі інвесткомпанії "БГ Капітал" Вадим Самар, у свою чергу, додав, що невисока активність торгів в цілому може бути також обумовлена початком літнього затишшя на українському ринку, унаслідок чого папери першого ешелону вранці в середу торгуються на рівні закриття вівторка.
В лідерах уранішнього зростання на УБ - акції автомобілебудівників: "Богдан Моторс" (+6,6%), "АвтоКрАЗ" (+5,56%), в той же час низька активність торгів цими паперами, на думку В.Іванишина, свідчить про відсутність інтересу до них з боку крупних інвесторів.
За інерцією також продовжують зростати акції "Луганськтепловозу" (+4,93%) напередодні приватизаційного конкурсу.
Крім того, спостерігаються обережні покупки в акціях компаній гірничо-металургійного комплексу. У лідерах зростання - акції Харцизького трубного заводу (+3,01%) і Ясиновського коксохімічного заводу (+2,37%). При цьому, як зазначив В.Іванишин, ці покупки викликані, швидше, не змінами з прогнозів галузі, а привабливими ціновими рівнями.
На фондовій біржі ПФТС трійку лідерів за об'ємом торгів з ранку склали папери Північного гірничо-збагачувального комбінату (210 тис. грн.), "Луганськтепловозу" (197 тис. грн.) і Ясиновського коксохімічного заводу (196 тис. грн.).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас