"Київенерго" назвало передчасною заяву Голубченка про підвищення тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" назвало передчасною заяву Голубченка про підвищення тарифів

Енергетика
222
АК "Київенерго" не робила жодних заяв стосовно підвищення тарифів на тепло для промислових споживачів на 16%. Встановлення тарифів не є компетенцією компанії - таким органом в Києві згідно з чинним законодавством є Київська міська державна адміністрація, сказано у заяві "Київенерго".
На даний час розрахунки витрат "Київенерго" щодо виробництва та постачання теплової енергії на потребу промислових підприємств знаходяться на затвердженні у Державній інспекції з контролю за цінами (ДІЦ). "Таким чином, заяви першого заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, озвучені 8 червня 2010 р., стосовно підвищення тарифів є передчасними", - сказано у заяві.
Нагадаємо, "Київенерго" надає до КМДА розрахунки собівартості виробництва теплової енергії, тобто констатує реальні витрати компанії на її виробництво. При цьому економічна обґрунтованість собівартості виробництва обов'язково підтверджується офіційним висновком ДІЦ. Рішення щодо розміру тарифів приймає безпосередньо міська влада.
А.Голубченко заявив 8 червня, що він прогнозує підвищення тарифів на тепло та гарячу воду для промислових споживачів на 16%. За його словами, Державна цінова інспекція підготувала відповідні висновки. Він наголосив, що КМДА видасть своє розпорядження про підвищення тарифів на тепло та гарячу воду для промислових споживачів після того, як отримає затверджені НКРЕ відповідні ціни.
"Це не наша парафія. Це парафія "Київенерго" та інспекції по цінам, вони працюють. Я просто знаю...що на 16% можливе для цих категорій споживачів підвищення тарифів на тепло та гарячу воду", - наголосив А.Голубченко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас