АУБ допускає курсовий паритет долара і євро без скорочення дефіциту бюджетів країн єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ допускає курсовий паритет долара і євро без скорочення дефіциту бюджетів країн єврозони

Валюта
906
Асоціація українських банків допускає курсовий паритет долара і євро без скорочення дефіциту бюджетів країн єврозони. Про це в інтерв'ю виданню "Газета по-київськи" повідомив президент АУБ Олександр Сугоняко.
За його словами, якщо країни єврозони успішно проведуть політику зменшення дефіциту бюджетів і скорочення витрат, то курс євро не падатиме далі, проте можливий і песимістичний сценарій.
"Якщо не буде сигналів із зони євро про те, що економіка країн ЄС стабілізується і їхні бюджети входять в норму, цілком імовірно, що євро зрівняється з доларом", - вважає Сугоняко.
На думку фінансиста, усередині України падіння євро в основному є загрозою для фінансових установ, а громадянам, які зберігають заощадження в євро, він радить витратити їх на відпочинок.
Президент АУБ також відзначає, що більшість зовнішньоекономічних контрактів України укладені в доларах, тому падіння євро не повинне завдати сильного збитку вітчизняній економіці.
В той же час Сугоняко вважає, що якщо політика влади не буде спрямована на зміцнення внутрішньої економіки, а лише на підтримку експорту товарів і кредитування імпорту, то гривня знов може девальвувати.
Як повідомлялося, банкіри вважають маловірогідним подальше зниження курсу євро як по відношенню до долара, так і по відношенню до гривні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас