Індекс УБ показав невпевнене зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс УБ показав невпевнене зростання

Фондовий ринок
193
Відсутність негативних новин дозволяє світовим ринкам акцій стримуватися вище діапазону поточних рівнів підтримки. При цьому євро не удається повернутися вище рівня 1,2, а ф'ючерси на мідь перейшли в стадію вільного падіння, здолавши лютневий мінімум протягом вчорашньої торгівельної сесії.
Золото знаходиться в стані тестування рівня $1250, на фоні переважного збереження позицій з боку боргових зобов'язань Казначейства США після потужного дводенного зростання. За словами старшого аналітика інтернет-брокера iTrader Павла Ільяшенко, ситуація залишається несприятливою для тих, хто грає на підвищення і практично будь-яка порція негативу здатна додати ринкам акцій низхідний напрям.
Вчорашнє закриття фондових майданчиків в Сполучених Штатах відзначилося розпродажами в останню годину торгів, що традиційно є поганою ознакою, оскільки саме на закритті в торги вступають так звані "розумні гроші". Проте, в ніч з понеділка на вівторок, учасники ринку позитивно розцінили коментарі Бена Бернанке, який відзначив обмеженість впливу європейської боргової кризи на темпи відновлення американської економіки. В результаті, зростання ф'ючерсів на індекс S&P 500 пом'якшило наслідки вчорашнього зниження. Так, торги на азіатських майданчиках закінчилися зростанням, а відкриття європейських ринків проходило під диктування покупців.
При цьому, вже через годину після старту торгів у Європі, на ринках відновилися продажі. Часткове поліпшення настроїв усередині торгівельної сесії не допомогли індексам відіграти уранішнє зниження, і напередодні відкриття американських бірж ведмеді знову перехопили ініціативу.
Також варто відзначити ознаки стабілізації на боргових ринках низки країн PIGS: боргові зобов'язання Іспанії і Італії перервали зниження в другій половині сьогоднішніх торгів. Частковим поясненням деякого поліпшення ситуації може служити підписання деяких документів, пов'язаних із створенням європейського стабілізаційного фонду, проте ключові події очікуються в четвер 10 червня, коли відбудеться засідання Європейського Центрального банку.
Динаміка українського рику акцій в черговий раз стала віддзеркаленням подій на зовнішніх майданчиках. Єдиною відмінністю стало небажання учасників ринку відігравати негативне відкриття американського ринку акцій. У результаті Індекс УБ зміг продемонструвати зростання на 0,62% на тлі зниження торгівельної активності: обсяг торгів склав 96,4 млн. гривень, з них 13 млн. гривень оборот в секції термінового ринку.
Серед ліквідних паперів не було чітко вираженої динаміки. На закритті торгів кількість паперів у червоній зоні приблизно порівнялася з кількістю акцій тих, що продемонстрували зростання. У лідерах зростання акції NVTR і SMASH, які за день додали 8,62% і 7,18% відповідно. Істотне зниження зафіксовано в паперах KRAZ і LUAZ що втратили 3% і 3,85%. За обсягом торгів і кількістю операцій лідирують AVDK і UNAF з результатом 18,1 млн. гривень і 10,7 млн. гривень, і 669 і 435 укладеними операціями.
"В разі зміни локальної тенденції на зовнішніх майданчиках, Індекс УБ чекає спроба зростання аж до рівня 1900 пунктів, проте на даний момент динаміка вітчизняного ринку більшою мірою сприяє розвитку негативного сценарію з продовженням плавного дугоподібного зниження", - говорить аналітик iTrader.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас