Українські індекси закрились у вівторок у "зеленій зоні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські індекси закрились у вівторок у "зеленій зоні"

Фондовий ринок
124
Фондові індекси українських майданчиків, на тлі підвищеної волатильності, що спостерігалася протягом всієї торговельної сесії, закрилися у вівторок в зеленій зоні. За підсумками торгів, індекс акцій "Української біржі" (УБ, Київ) підвищився за день на 0,62% - до 1847,08 пунктів, індекс ПФТС підвищився на 1,32%, досягнувши 747,57 пунктів.
За даними аналітиків інвестиційної компанії "Конкорд Капітал", торговельна сесія на українських фондових ринках у вівторок проходила із підвищеною волатильністю. При цьому, як вони відзначили в коментарі агентству "Інтерфакс Україна", основний вплив чинили події за кордоном.
"На тлі виступу в понеділок голови Федеральної резервної системи США Бена Бернанке, ринки відкрилися на позитивній території, проте потім індекси західних майданчиків почали сильно опускатися і перейшли в "червону зону", що викликало розпродажі і на українському ринку", - повідомили аналітики. Причиною цього, на їх думку, стала заява агентства Fitch про бюджетні проблеми Великобританії, здолати які буде складно.
При цьому, додали аналітики, що до кінця торговельного дня деяку підтримку ринку надали дані з Німеччини, де обсяг промислового виробництва виріс на 0,9% при прогнозах зростання на 0,7%.
Підвищену волатильність українських фондових ринків у вівторок відзначив також аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин.
"Настрої інвесторів у вівторок були украй нестійкими, оптимізм змінювався песимізмом і навпаки. Трохи підтримало оптимістичні настрої вітчизняних інвесторів перед закриттям торговельної сесії позитивне відкриття американського фондового ринку", - сказав він.
При цьому Іванишин додав, що внутрішній новинний фон повністю ігнорувався, учасники торгів продовжували спостерігати за подіями на зовнішніх фінансових ринках.
За даними інвестиційного консультанта компанії "Драгон-капитал" Сергія Пилипенка, серед окремих "історій" на українських ринках слід виділити Авдіївський коксохімічний завод. Його папери в очікуванні зборів акціонерів і можливого розподілу дивідендів зросли на 1,66%. Крім того, на новинах про збільшення виробничої динаміки за п'ять місяців поточного року в 4,7 разу додали до ціни 2,48% акції Крюківського вагонобудівного заводу.
Разом з тим, як повідомив експерт, дані про збільшення виробництва (за січень-травень на 28%) посприяли також зростанню акцій "Мотор-Січі" (+1,78%).
Трійку лідерів за обсягами торгів на УБ у вівторок склали Авдіївський коксохімзавод (16,1 млн грн.), "Укрнафта" (10,1 млн грн.), Райффайзен Банк Аваль (7,5 млн грн.).
Краще ринку у вівторок на УБ виглядали акції машинобудівних компаній, за винятком автомобільного сектора: Сумське науково-виробниче об'єднання ім. Фрунзе - "плюс" 7,18%, Крюківський вагонобудівний завод - "плюс" 2,48%.
Як уточнив аналітик інвестгрупи "ТАСК", зниження виробничої активності автобудівниками за п'ять місяців 2010 років на 19% свідчить про збереження негативних чинників в галузі.
Позитивну динаміку на УБ показали також акції коксохімів: Авдіївський КХЗ +1,66%, Ясиновський КХЗ +0,11%.
Крім того, як сказав Іванишин, деякі інвестори до закриття торговельної сесії відреагували на інформацію про перекваліфікацію провідних нафтогазових компаній і відомств на Близькому Сході, що надало підтримку вартості акцій "Інтерпайп" трубний завод Новомосковський" (+8,62%%).
Лідерами зниження на УБ були акції металургів: "Азовсталь" (-2,07%) і Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча (-1,75%), чому, за даними В.Іванишина, сприяло очікуване зниження виробничої активності в секторі в червні, супроводжуване ціновим спадом.
Обсяг торгів на ПФТС у вівторок склав 67,27 млн грн., в той же час на УБ укладено операцій на суму 83,451 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас