ТВi и "5 канал" судитимуться за частоти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТВi и "5 канал" судитимуться за частоти

Казна та Політика
1088
Телеканали ТВi і "5 канал" мають намір оскаржити рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким було повністю задоволено вимоги групи телеканалів "Інтер" і скасовані результати конкурсу з видачі ліцензій на мовлення цих каналів на певних частотах. Про це сьогодні на прес-конференції заявили генеральний директор ТВi Микола Княжицький і генеральний директор "5 каналу" Іван Адамчук.
Княжицький додав також, що рішення суду доки не набуло чинності.
Крім того, як заявив головний редактор ТВi Віталій Портников, журналісти телеканалу TBi вимагають створення незалежної парламентської комісії за фактом позбавлення частот для мовлення "5 каналу" і TBi у деяких містах України, а також усунення від виконання службових обов'язків глави СБУ Валерія Хорошковського.
У свою чергу БЮТ ініціює створення тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді для вивчення даного питання і вимагатиме розгляду проблеми парламентським комітетом зі свободи словам і передачі матеріалів в Парламентську Асамблею Ради Європи (ПАРЄ).
"Ми спробуємо провести рішення про створення тимчасової слідчої комісії. Ми звернемося в комітет зі свободи слова і вимагатимемо, аби було невідкладно проведено засідання, і була надана цьому оцінка", - сказала лідер БЮТ Юлія Тимошенко на брифінгу у вівторок в Києві.
Нагадаємо, раніше сьогодні Окружний админсуд Києва повністю задовольнив вимоги групи телеканалів "Інтер". Таким чином, було оскаржено рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 27 січня 2010 року про виділення ТВі і "5 каналу" частот на мовлення.
7 червня редакційна рада "5 каналу" оприлюднила відкритий лист президентові України Віктору Януковичу, в якому звинуватила голову СБУ Валерія Хорошковського в спробі позбавити "5 канал" частот на мовлення. Сам Хорошковський спростував викладену в листі інформацію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас