ЦБ Росії добивається волатильності рубля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Росії добивається волатильності рубля

Казна та Політика
429
В квітні 2010 року Банк Росії вніс зміни до механізму валютних інтервенцій на внутрішньому ринку з метою підвищення волатильності рубля і зниження передбачуваності його курсу, повідомив Департамент зовнішніх і громадських зв'язків регулятора.
"З червня 2010 року з метою вдосконалення інформаційної політики і у зв'язку зі зміною механізму реалізації курсової політики змінено зміст інформації, що розкривається, про операції Банку Росії про купівлю/продаж іноземної валюти на внутрішньому валютному ринку", - відзначається в повідомленні.
Кредитор оголосив, що планові інтервенції замінені цільовими, які співвідносяться з нафтовими котируваннями: "Проведення цільових інтервенцій спрямоване головним чином на нейтралізацію стійких чекань учасників внутрішнього валютного ринку стосовно зміни обмінного курсу рубля, що формуються під впливом зовнішньоекономічної кон'юнктури, що склалася. Обсяги цільових інтервенцій визначаються з врахуванням динаміки цін на енергоносії на світових ринках".
У результаті обсяг валюти, що купується банком, став прямо пропорційним зростанню вартості "чорного золота". Таким чином, банк забезпечив залежність цільових інтервенцій від вартості нафти.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас