Ківалова піймали на обмані: Венеціанська комісія не хвалила реформу Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ківалова піймали на обмані: Венеціанська комісія не хвалила реформу Януковича

Казна та Політика
484
Венеціанська комісія на своєму засіданні 4 червня не давала позитивного висновку із законопроекту про судоустрій і статус суддів, запропонованого президентом України Віктором Януковичем, про що заявив раніше Сергій Ківалов.
Про це на прес-конференції в Києві заявила член Венеціанської комісії (Європейської комісії за демократію через право) Марина Ставнійчук.
Вона зазначила, що комісія лише заслухала інформацію про хід судової реформи в Україні, у тому числі інформацію про законопроект президента, яку надав голова комітету Верховної ради з питань правосуддя, народний депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов.
"Жодним чином Венеціанська комісія, взявши до уваги цю інформацію, не обговорювала питання змісту положень відповідного законопроекту, який внесений президентом України до парламенту і проголосований в першому читанні", - зазначила Ствнійчук, наголосивши, що сталася "певна маніпуляція інформацією" відносно розгляду законопроекту.
Марина Ставнійчук нагадала, що комісія розглядає проекти лише в тому випадку, якщо є офіційне звернення держави, якщо той або інший законопроект направлений на експертизу Венеціанської комісії. "Венеціанська комісія ніколи не розглядає законопроекти з політичної точки зору, не розставляє політичні акценти. Комісія завжди працює виключно в правовій площині", - додала вона.
Член Венеціанської комісії висловила думку, що Україна повинна проводити судову реформу в тісній співпраці з європейськими структурами, і підтвердила готовність Венеціанської комісії дати експертний висновок із ухваленого в першому читанні законопроекту про судоустрій і статус суддів в разі офіційного звернення України.
Нагадаємо, 3 червня Верховна Рада прийняла в першому читанні президентський проект закону "Про судоустрій і статус суддів".
Міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що під час розробки законопроекту були враховані всі поради європейських експертів, зокрема Венеціанської комісії.
4 червня голова комітету ВР з питань правосуддя Сергій Ківалов повідомив, що Венеціанська комісія на своєму засіданні схвалила цей законопроект.
За словами Кввалова, члени Венеціанської комісії взяли до уваги інформацію про те, що законопроект розроблений на основі європейських стандартів і в ньому закладена значна поступка повноважень президентом України і Верховною радою України з метою зміцнення незалежності судової влади.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас