Семенюк-Самсоненко просить суд відмінити перегляд строків виконання інвестзобов'язань "Арселор Міттал Кривий Ріг" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семенюк-Самсоненко просить суд відмінити перегляд строків виконання інвестзобов'язань "Арселор Міттал Кривий Ріг"

Фондовий ринок
337
Екс-голова Фонду державного майна Валентина Семенюк-Самсоненко подала позов до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою відмінити договір між ФДМ і "Арселор Міттал Кривий Ріг" від 14 травня 2009 року про внесення змін до договору купівлі-продажу "Криворіжсталі", який передбачає перегляд термінів виконання інвестзобов'язань.
Про це вона повідомила на прес-конференції.
"27 квітня я подала позов до Окружного адміністративного суду про те, що минуле керівництво ФДМ... переуклало угоду між ФДМ і "Кріворіжсталлю". Угоду, яку було переукладено, - це угода, яка є страшним документом, який призводить сьогодні до того, що можна сьогодні не виконувати інвестиційні зобов'язання", - сказала вона.
За її словами, в результаті перегляду умов договору купівлі-продажу, соціальний блок зобов'язань "Арселор Міттал Кривий Ріг" значно зменшився.
Вона назвала незаконним внесення таких змін, відзначивши, що вони були зроблені на основі доручення колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко від 24 жовтня 2008 року.
На питання, чому позов до суду був поданий лише через рік після змін умов договору купівлі-продажу, Семенюк-Самсоненко відповіла, що вказаний документ тримався в секреті.
Як повідомляло агентство, 14 травня 2009 у присутності преси керівництвом ФДМ і власником "Арселор Міттал Кривий Ріг" компанією Arcelor Mittal Duisburg була підписана нова редакція договору купівлі-продажу.
В результаті були переглянуті терміни виконання інвестиційних зобов'язань в умовах економічної кризи.
В договорі прописані механізми визначення припинення дії форс-мажорних обставин, що дозволяють власникові комбінату відкласти виконання низки інвестицій, пов'язаних із модернізацією виробництва.
При цьому власник погодився на час дії форс-мажору забезпечити в повному об'ємі виконання всього соціального блоку зобов'язань, включаючи збереження штатної чисельності робітників і своєчасну виплату заробітної плати.
Дію соціальних зобов'язань, які мали закінчитись з 2010 року, продовжено до 2011 року.
95,1266% акцій комбінату належить компанії Mittal Steel Germany GMBH, яка входить до складу міжнародного холдингу Arcelor Mittal.
"Арселор Міттал Кривий Ріг" є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема арматури і катанки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас