Зурабов: Пропозиції РФ Україні мають тимчасові обмеження в умовах кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зурабов: Пропозиції РФ Україні мають тимчасові обмеження в умовах кризи

Казна та Політика
522
Пропозиції Росії українській стороні із співпраці в різних сферах економіки в умовах економічної кризи обмежені за часом, зазначає Посол Росії в Україні Михайло Зурабов...
"В Росії останніми роками сформувалося досить організована система управління, є досить потужні фінансові можливості. Росія украй зацікавлена зараз в швидкому стабільному розвитку модернізаційним шляхом, і це єдиний вихід із ситуації, що склалася. На сьогоднішній день всі пропозиції, які росіяни формулюють українським колегам, звичайно ж, мають чітко обмежений час", - сказав Зурабов, виступаючи в Лівадійському палаці (Ялта) на засіданні міжнародного "круглого столу" на тему: "Україна і Росія: нова взаємодія".
"Якщо на ці пропозиції не буде реакції протягом півроку, року, півтора років, Росія вирішуватиме, на жаль, ці проблеми самостійно - це треба розуміти", - додав дипломат.
В якості позитивного прикладу економічного співробітництва посол РФ навів "харківські угоди" - домовленості із Чорноморського флоту і газу.
"Харківські угоди - це можливість дати Україні паузу, тому що ті фінансові можливості, які Україна отримала у зв'язку з підписанням харківських угод, дають можливість Україні зайнятися серйозними реформами. Саме з цією логікою діє зараз керівництво України", - вважає Зурабов.
Він також висловив переконання, що для проведення необхідних економічних реформ в Україні має бути сильна влада.
"У моєму розумінні сильна влада - це та, яка може збирати податки. В Україні, я смію стверджувати, це повною мірою не здійснюється. Перш за все, йдеться про крупні, частенько структуротворчі галузі та підприємства. Якщо справжня держава проявить свою рівновіддаленість і ці податки збиратимуться, я вас запевняю, це вплине і на рівень корупції. Це дві тісно пов'язані між собою речі, і будь-яка влада починає саме з цього", - переконаний Зурабов.
"Круглий стіл" у Лівадійському палаці відбувся в рамках міжнародного фестивалю "Велике російське слово".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас