В опозиції сумніваються, що економічну програму Януковича буде реалізовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В опозиції сумніваються, що економічну програму Януковича буде реалізовано

Казна та Політика
183
В опозиції сумніваються в тому, що економічна програма президента України Віктора Януковича буде реалізована.
На прес-конференції в понеділок в Києві член фракції НУ-НС Павло Жебрівський підкреслив, що на сьогодні є великі сумніви в тому, що реформи, заявлені В.Януковичем, будуть впорядковані і реалізовані і підкреслив, що в коаліції, сформованій Партією регіонів, Комуністичною партією України і Блоком Литвина є великі розбіжності з низки питань.
"Якщо поглянути на коаліцію, яка створювалась і з комуністами, і з Блоком Литвина, і поглянути на ті реформи, то мені незрозуміло, яким чином Партія регіонів збирається ці реформи робити", - сказав він.
Жебрівський нагадав, що лідер Блоку свого імені Володимир Литвин на президентські вибори йшов з гаслом "Землю і душу не продають". Водночас у програмі, оприлюдненій В.Януковичем, є положення про введення ринку землі в Україні.
Також КПУ виступає проти підняття цін на газ для населення, житлово-комунальні тарифи, що суперечить планам, озвученим членами Партії регіонів.
Крім того, і Литвин, і комуністи виступають проти збільшення пенсійного віку. Водночас у програмі президента чітко вказані перший етап проведення пенсійної реформи це зрівнювання пенсійного віку чоловіків і жінок в 60 років, а також поступовий перехід до 65-річного віку виходу на пенсію.
В свою чергу, член фракції Блоку Литвина, прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв підкреслив, що реформи про які говорив Янукович, потрібно було б починати не з 2011 року, як пропонується президентом, а "ще вчора". "Є дуже хороші побажання, дуже красиво написані фрази (у економічній програмі президента), які, на перший погляд, комусь подобаються, комусь ні, але принаймні є стрункість цих фраз", - сказав Собольов.
В той же час, він додав, що необхідно виходити з реалій українського життя. Зокрема, реальний дефіцит державного бюджету цього року складає близько 16%, а не задекларовані менше 6%. "Ця програма писалася, не виходячи з розуміння того, що це буде реалізовано, а для того, щоб був в красивій обкладинці документ, який можна було б показати Міжнародному валютному фонду", - сказав Соболєв.
Депутат також висловив думку, що будь-які реформи в Україні можна буде реалізувати після дострокових парламентських виборів, коли буде переобраний нинішній склад парламенту і буде сформовано новий уряд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас