BP виплатила компенсацій на суму 48 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BP виплатила компенсацій на суму 48 млн дол.

Казна та Політика
513
Британська нафтова компанія British Petroleum (ВР) уже виплатила порядку 48 млн дол. у вигляді компенсацій за збитки від витоку нафти в Мексиканській затоці, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Керівництво компанії задовольнило 18 тис. скарг від осіб та організацій, які постраждали від екологічної катастрофи. Усього ВР отримала 37 тис. скарг. У задоволенні жодної з них компанія ще не відмовила.
Напередодні губернатор штату Міссісіпі Халі Бербур заявив, що територія штату постраждала в результаті катастрофи не так сильно, як сусідніх Флориди, Алабами і Луїзіани. Зараз на узбережжі Міссісіпі нафти практично немає, зазначив він.
За останні 1,5 місяці вартість компанії знизилася на 37% і складає на сьогоднішній день лише 77 млрд британських фунтів (трохи менше 91 млрд євро), таким чином, за досить короткий термін BP подешевшала на 46 млрд фунтів, або 54 млрд євро. При цьому компанія витратила вже майже 1 млрд дол. на ліквідацію наслідків катастрофи.
Як стало відомо 6 червня, операція із зупинки витоку нафти дала перші позитивні результати. Спеціальна заглушка, встановлена на аварійній свердловині в Мексиканській затоці, дозволяє щодня відкачувати 10 тис. барелів (1330 тонн) нафти, що раніше випливали у відкрите море, заявив глава компанії BP Тоні Хейворд.
Витік нафти біля берегів Луїзіани, що почався після аварії на нафтовидобувній платформі, став найбільшою екологічною катастрофою за всю історію США.
До цих пір керівництво BP і адміністрація Сполучених Штатів піддавалися серйозній критиці за провали всіх спроб впоратися з екологічною катастрофою.
Заглушка призначена для відкачування більшої частини нафти, що витікає на поверхню. Паралельно BP займається бурінням двох дренажних свердловин.
Оцінки загальної кількості нафти, що вилилася в океан різняться від 20 млн до 45 млн галонів (63-140 тис. тонн). Щодня, за оцінками фахівців, в море потрапляє від 5 до 12 тис. барелів палива.
Керована BP нафтова платформа Deepwater Horizon біля узбережжя штату Луїзіана вибухнула 20 квітня ц.р., в результаті чого незабаром затонула. У результаті аварії загинуло 11 нафтовиків. З пошкодженої підводної свердловини в Мексиканську затоку почала витікати величезна кількість нафти, погрожуючи екосистемі регіону.
Інженери BP двічі робили спроби відкачати нафту на поверхню через спеціальний купол, проте не досягли успіху. Нафтова катастрофа в Мексиканській затоці вже визнана найбільшою в історії Сполучених Штатів. Раніше такою вважалася аварія супертанкера Exxon Valdez біля берегів Аляски в 1989 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас