Янукович: Україна зацікавлена в розширенні економічного співробітництва з Грецією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Україна зацікавлена в розширенні економічного співробітництва з Грецією

Казна та Політика
296
Україна зацікавлена в розширенні торговельно-економічної співпраці з Грецією, заявив президент України Віктор Янукович.
"Україна зацікавлена в розширенні двосторонньої торговельно-економічної співпраці з Грецією, показники якої певною мірою знизилися в результаті світової фінансової кризи", - сказав він під час зустрічі з президентом Греції Каролосом Папульясом в Афінах.
В.Янукович відзначив, що Україна вважає за необхідне спільно з Грецією докласти зусиль для того, щоб світова економічна криза не мала негативного впливу на інвестиційну співпрацю країн.
На думку президента, в даний час така співпраця не відповідає потенціалу, який може запропонувати Україна.
В.Янукович відзначив, що Україні може бути корисний досвід грецьких компаній, які брали участь в реалізації проектів в рамках підготовки до Олімпіади в Афінах в 2004 році.
Він відзначив, що українські компанії мають великий досвід в проектуванні і будівництві нафто- і газопроводів і могли б бути залучені як субпідрядники в реалізації таких проектів на території Греції.
В.Янукович також вважає перспективною співпрацю в машино- і суднобудуванні, у сфері поновлюваних джерел енергії.
У свою чергу, президент Греції подякував главі української держави за увагу до грецької діаспори в Україні. "Ви дійсно допомагаєте як Україні, так і Греції. Це дуже важливо, оскільки зараз в Україні проживають десятки тисяч представників грецької національності, які підсилюють сердечні зв'язки між нашими країнами", - сказав К.Папульяс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас