Глобальній економіці загрожує уповільнення росту, але не подвійна рецесія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальній економіці загрожує уповільнення росту, але не подвійна рецесія

Казна та Політика
514
Глобальна економіка, цілком ймовірно, уникне подвійної рецесії, хоча протягом шести найближчих місяців буде анемічною при трьох основних приводах для занепокоєння, пише Reuters.
Побоювання, які викликають боргові проблеми Європи, не слабшають. Дані про зайнятість у США, опубліковані в п'ятницю, розчарували. А докрасна розпечена економіка Китаю, схоже, остигає.
Все це вказує на уповільнення, що насувається, економічного росту, але для того, щоб спровокувати новий глобальний спад, потрібно щось більш серйозне.
"Це не ознака наближення подвійної рецесії, - заявив Етан Харрыс, який очолює відділ економічної аналітики в Bof Merrill Lynch Global Research. - Подвійні рецесії відбуваються через помилковий курс, а таких помилок ми не очікуємо".
До помилок курсу можна віднести передчасне підвищення облікових ставок або зниження бюджетних витрат. Європейський Центробанк і Банк Англії в четвер проведуть засідання, що визначаю їх подальшу політику, і, як очікується, залишать ставки короткочасного кредитування на рекордно низькому рівні.
Уникнути бюджетних помилок, очевидно, буде сутужніше, особливо Європі, від якої вимагають жорсткості контролю над своїми фінансами. Греція, Португалія, Іспанія та інші європейські держави вже оголосили про значні скорочення витрат. Німеччина, чиє фінансове становище краще, ніж у багатьох її сусідів, планує почати згортання антикризового стимулювання наступного року.
Дані про зайнятість у США виглядають загрозливими, на думку тих, хто побоюється, що в американській економіці відновився спад. Приватний сектор створив у травні лише 41 тисячу робочих місць, тоді як економісти прогнозували 190 тисяч.
Головний американський економіст UniCredit Research Харм Бандхольц назвав дані, опубліковані в п'ятницю, "дійсно жахливими" і пророкував зростання безробіття в червні, коли будуть звільнені тимчасові працівники, найняті на період перепису населення.
Показники економічної активності в сфері промислового виробництва й послуг у Китаї минулого тижня впали, викликавши побоювання, що відновлення китайської економіки сповільнюється.
Публікація китайських економічних індикаторів за травень очікується наступного тижня, і вони, імовірно, покажуть невелику інфляції при одночасному падінні обсягу промислового виробництва та інвестицій.
Економіст Barclays Capital Пьєро Гецці заявив, що Китай посилив монетарну політику, щоб запобігти перегріву економіки. "Ми вважаємо ризик твердої посадки, що загрожує Китаю, надзвичайно низьким", - сказав він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас