"Нафтогаз": Платити Росії майже нічим через внутрішні борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз": Платити Росії майже нічим через внутрішні борги

Енергетика
668
У НАК "Нафтогаз Україні" побоюються, що низький рівень оплати газу внутрішніми споживачами може створити серйозні проблеми при оплаті російського газу, що купується в "Газпрому", а також при накопиченні газу в підземних сховищах.
Про це сьогодні на нараді з питань розрахунків за газ, яку проводив перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв, заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін.
"Ті неплатежі, які існують, вони дійсно ставлять компанію "Нафтогаз" на грань можливостей оплати за постачання російського газу. Якщо ми не оплачуватимемо своєчасно газ, то ми не зможемо забезпечити достатню кількість газу в зимовий період", - сказав Бакулін.
Він підкреслив, що з метою виведення компанії до кінця року на беззбиткову роботу керівництво "Нафтогазу" розробило заходи, згідно з якими ліміти газу виділятимуться облгазам залежно від рівня проплати за спожитий газ.
За порушення цих правил, зазначив Бакулін, керівництво облгазів каратиметься аж до звільнення.
Нагадаємо, 4 червня національна акціонерна компанія "Нафтогаз Україні" перерахувала ВАТ "Газпром" більше 730 мільйонів доларів США за імпортований в травні 2010 року природний газ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас