ЄС має намір виділити Україні в 2010-2013 рр. не менше 0,5 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС має намір виділити Україні в 2010-2013 рр. не менше 0,5 млрд євро

Кредит&Депозит
238
Європейський Союз (ЄС) в якості фінансової допомоги в 2010-1013 рр. планує виділити Україні не менше 0,5 млрд євро. Про це в інтерв'ю "Дзеркалу Тижня" заявив Маркус Корнаро, директор відділу міжнародної технічної допомоги ЄС.
"Загальний індикативний бюджет для України на 2007-2010 рр. складає 494 млн євро. У 2010-2013 рр. передбачаються не менш значні суми", - заявив він.
Ці гроші, як уточнив Корнаро, передбачені на підтримку адміністративних і економічних реформ, розвиток вільної торгівлі з ЄС, а також на соціальну сферу. Він також додав, що ЄС звертає особливу увагу на регіональну політику, а також на посилення адміністративних можливостей регіонів і муніципалітетів.
"Владні і фінансові ресурси не повинні зосереджуватися виключно в Києві. Україна ще в 1996 р. ратифікувала Європейську хартію регіонального розвитку. Тобто мова йде про ще одну горизонтальну реформу - реформу місцевого самоврядування, яка може стати індикатором здатності влади до реформування взагалі", - заявив представник ЄС.
Раніше повідомлялося, що Європейський парламент затвердив кредит у розмірі 500 млн євро, які повинні допомогти Україні вийти з економічної кризи. Кредит має на меті сприяти економічній стабілізації в Україні і полегшити баланс платежів і бюджетних потреб, які були визначені в поточній програмі МВФ.
Нагадаємо, що ЄС цього року неодноразово заявляв про фінансову допомогу Україні. Так, 19 березня ц.р. ЄС профінансував м.Українка на 0,5 млн євро. 16 березня ц.р. Національне космічне агентство України повідомило, що планує здійснити загальний проект з ЄС "Space UA", на який ЄС готовий виділити близько 25 млн євро. 3 березня ц.р. ЄС виділив Україні 470,1 млн євро в рамках Європейської політики сусідства. 18 лютого ц.р. ЄС пообіцяв виділити 150 тис. євро на гармонізацію української статистики з європейськими стандартами в рамках проекту ЄС "Гармонізація офіційної статистики України зі стандартами ЄС".
Відзначимо також, що 29 жовтня 2009 р. Єврокомісія схвалила виділення фінансової допомоги Україні в об'ємі 500 млн євро. Раніше уряд України звернувся до європейських владних інститутів з проханням про надання фінансової допомоги. Необхідність отримання такої допомоги тодішній віце-прем'єр Григорій Немиря пояснив тим, що країни Східної Європи, долаючи наслідки кризи, спираються не тільки на допомогу МВФ, але і Євросоюзу.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас