Клінтон 4-5 липня відвідає Україну для зустрічей із владою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клінтон 4-5 липня відвідає Україну для зустрічей із владою

Казна та Політика
200
Державний секретар США Хілларі Клінтон 4-5 липня ц.р. відвідає Україну для зустрічей з владою. Про це вона сьогодні в телефонній розмові проінформувала міністра закордонних справ України Костянтина Грищенко, повідомляє прес-служба МЗС.
В рамках візиту відбудуться її зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем, главою українського МЗС і іншими високопоставленими особами України.
Керівники зовнішньополітичних відомств відзначили обопільний інтерес до поглиблення стратегічного партнерства між Україною і США. Вони також обговорили стан і перспективи співпраці між двома країнами і найбільш актуальні питання міжнародного порядку денного.
Варто відзначити, 24 травня ц.р. Янукович і віце-президент США Джо Байден в ході телефонної розмови обговорили широке коло питань двосторонньої і міжнародної співпраці, стан європейської і світової економіки. Також офіційна делегація України на чолі з віце-прем'єр-міністром Сергієм Тігіпко знаходилася у Вашингтоні для участі у весняних зборах керівників Світового банку і Міжнародного валютного фонду, які проходили 24-25 квітня 2010 р. Під час зустрічей були обговорені питання подальшої співпраці України і МВФ в рамках нової програми stand-by і перспективи залучення коштів по проектах Світового банку.
Нагадаємо також, що ще 17 квітня ц.р. Грищенко заявив, що між Україною і США досягнута домовленість про візит до Києва держсекретаря США Х.Клінтон. Він підкреслив, що на зустрічі президентів України і США 12 квітня з боку останнього був заявлений ряд дуже важливих політичних сигналів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас