Тігіпко: Довіру інвесторів повернуть реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Довіру інвесторів повернуть реформи

Казна та Політика
185
Сьогодні під час виступу у Верховній раді віце-прем'єр з питань економічної політики Сергій Тігіпко заявив, що уряд ініціює максимум реформ для повернення довіри інвесторів до України.
"Інвестори реагуватимуть на наші дії. Ми повинні в першу чергу дерегулювати економіку. Ми вже знизили кількість перевіряючих організацій. Ми внесли до Ради антирейдерський закон. Зараз ми працюємо з підприємцями над реформою Податкового кодексу. Все це допоможемо нам повернути довіру інвесторів", - сказав Тігіпко.
За словами віце-прем'єра, представлена 2 червня п'ятирічна державна програма економічних реформ ще протягом місяця буде відкрита для обговорення і внесення пропозицій. Після цього уряд приступить до її реалізації. На першому етапі реформи стосуватимуться стабілізації системи державних фінансів, фінансового сектора, податкової системи, дерегуляції економіки, приватизації, системи соціальної підтримки, ринку землі і нафтогазової промисловості.
Віце-прем'єр також відзначив, що уряд активно працює над реформуванням українського законодавства для укладення договору про асоціацію з Європейським Союзом.
"Ми вже зробили кроки для зближення з ЄС. Найближчим часом ви побачите в Раді законопроекти про технічне регулювання, фітосанітарний контроль, які важливі для асоціації. Зараз ми реформуємо закон про державні закупівлі, який відповідатиме нормам європейського законодавства", - сказав Тігіпко. Він вважає, що якщо уряд збереже такі темпи роботи, то до кінця року Україна отримає можливість підписати угоду про асоціацію з ЄС і зону вільної торгівлі.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас