Тимошенко: За входження до коаліції дають 1 мільйон доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: За входження до коаліції дають 1 мільйон доларів

Казна та Політика
402
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що всі депутати, які не перереєструвалися у фракції БЮТ, будуть позбавлені депутатських мандатів. Про це Тимошенко сказала на прес-конференції в Києві.
"Ми проводитимемо цю перереєстрацію, і ми добиватимемося того, щоб наша фракція мала можливість потім позбавити всіх, хто залишається за межами фракції, мандатів", - сказала Тимошенко.
На її думку, саме зараз всі депутати, які пройшли до парламенту за списками БЮТ, перевіряються на ідеологічну і моральну стійкість.
Тимошенко вважає, що деякі депутати від БЮТ змушені були увійти до коаліції через залежність від влади, оскільки бізнесу, яким вони володіють, не повертають, згідно з законом, ПДВ. Інші, за її словами, переходять до коаліції за гроші.
"За входження до коаліції віддають мільйон доларів відразу, і потім 25 тисяч - щомісяця. Всі депутати ці ставки знають", - відзначила вона.
В той же час, лідер БЮТ не впевнена, що позбавити депутатських мандатів можна буде швидко. "Можливо, ми це не зробимо сьогодні, коли такий потужний тиск владою здійснюється на суди, на Центральну виборчу комісію, на Верховну Раду, але завжди залишиться право у нас скористатися тією статтею Конституції, яка передбачає, що невходження до фракції позбавляє депутата мандата. Якщо при перереєстрації депутати не увійдуть до складу фракції, значить, вони мають всі конституційні підстави позбутися мандатів", - резюмувала Тимошенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас