Міністр фінансів ФРН: Країни ЄС введуть податок на фінсектор і без єдності всередині G20 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів ФРН: Країни ЄС введуть податок на фінсектор і без єдності всередині G20

191
Великобританія і "багато інших" підтримають ініціативи Німеччини щодо введення єдиного європейського податку на транзакції фінкомпаній навіть за відсутності єдності з цього питання в рамках G20, вважає міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле.
За словами чиновника, який дав агентству Bloomberg інтерв'ю в літаку по дорозі з Берліна в південнокорейський Пусан, де в п'ятницю відбудеться зустріч міністрів фінансів G20, основна мета Німеччини на цих переговорах - визначити механізм, який гарантував би, що фінсектор розділить з державою і платниками податків витрати на подолання наслідків кризи, в першу чергу, за допомогою сплати спеціального податку.
В.Шойбле підкреслив, що в разі, якщо угода не буде прийнята на рівні G20, Німеччина "концентруватиметься на регулюванні в рамках Європи" і при цьому вона "не буде самотня в своєму прагненні". "Я сподіваюся, що Великобританія і Німеччина співробітничатимуть в питанні введення податку на транзакції, - сказав міністр. - З переговорів з моїм британським колегою я виніс переконання, що він відкритий для спільного вирішення проблеми".
"Ми завжди віддавали перевагу глобальній угоді внутрідержавному регулюванню", - відзначив В.Шойбле. В той же час чиновник заявив, що "хоча скептицизм з приводу прийняття рішення на зустрічі міністрів в Пусані або саміті в Канаді пізніше в червні може бути виправданий", "не можна створювати враження, що ми не працюємо над вирішенням проблеми зовсім".
Переконаність в необхідності діяти висловив напередодні і прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон. Він також заявив, що створення наднаціональних принципів оподаткування було б краще, але підкреслив, що в разі провалу переговорів з цього питання в рамках G20, потрібно спробувати досягти угоди про такого роду принципи серед тих країн, які в цьому зацікавлені.
За даними німецького економічного інституту IMK, податок на транзакції фінансових компаній міг би приносити не менше 36 млрд євро лише німецькій казні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас