Президент України підтверджує арешт близько 50% акцій "Запоріжсталі" судом в Лондоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент України підтверджує арешт близько 50% акцій "Запоріжсталі" судом в Лондоні

Казна та Політика
2146
Українські компанії почали судовий процес з приводу законності продажу близько 50% акцій ВАТ "Металургійний комбінат "Запоріжсталь", в рамках якого суд в Лондоні заарештував цей пакет акцій, повідомив президент України Віктор Янукович.
"Йде процес спірний між двома українськими компаніями щодо запорізького пакету (акцій "Запоріжсталі" – ред.) близько 50%. І за рішенням Лондонського суду зараз цей пакет заарештований", - сказав глава держави на прес-конференції в Києві в п'ятницю.
"Приблизно рік він не продаватиметься, настільки, наскільки мені це відомо", - додав В.Янукович, ще раз відзначивши, що суперечку ведуть дві українські компанії.
Українські ЗМІ в кінці травня повідомили, що "Запоріжсталь" продана групі російських інвесторів, інтереси якої представляв Внєшекономбанк. При цьому, як стверджувало інтернет-видання "Українська правда", продавці нібито спочатку продали запорізьке підприємство найбільшому українському холдингу СКМ і отримали завдаток $50 млн, проте після появи вигіднішої пропозиції повернули завдаток і погодилися заплатити штраф $50 млн. У відповідь український покупець оскаржив дії продавців в суді, писало видання.
У свою чергу, СКМ заявила, що не є акціонером "Запоріжсталі" і не укладала ніяких договорів на покупку її акцій, а також спростувала подачу будь-яких позовів до власників цього металургійного комбінату.
Навесні цього року стало відомо, що основні акціонери "Запоріжсталі" намагаються знайти покупця на 96,7% акцій підприємства, зокрема зважаючи на складнощі в забезпеченні його рентабельної роботи через зростання цін на залізорудну сировину і проблемами зі збутом продукції. Свої пакети мали намір продати Едуард Шифрін, Алекс Шнайдер, Ігор Дворецький, Артур Абдінов і Віталій Сацький.
Інтерес до "Запоріжсталі" проявили чотири компанії: провідна сталеливарна компанія світу Arcelor Mittal, Posco (Південна Корея), "Северсталь" (РФ) і підконтрольна СКМ "Метінвест" (Україна). Posco на минулому тижні повідомила про відмову від подальшої участі в тендері на продаж українського меткомбінату.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас