Рада схвалила бюджетну резолюцію на 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада схвалила бюджетну резолюцію на 2011 р.

Казна та Політика
506
Верховна Рада схвалила розроблені Кабінетом Міністрів основні напрями бюджетної політики на 2011 рік (бюджетну резолюцію). За відповідну постанову №6485 проголосувало 249 депутатів за мінімально необхідних 226.
Депутати прийняли таке рішення за результатами парламентських слухань.
З доповіддю з цього питання виступив міністр фінансів Федір Ярошенко.
Кабінету Міністрів доручено підготувати проект держбюджету на 2011 рік з врахуванням схваленої бюджетної резолюції і пропозицій Ради до неї.
Передбачається, що дефіцит держбюджету-2011 буде не більше 4,5% ВВП.
Частка перерозподілу ВВП через звідний бюджет не перевищить 30,5%.
Обсяг державного боргу буде утриманий на економічно безпечному рівні - не більше 40% ВВП.
Планується надання Кабміном гарантій для реалізації інвестиційних і інноваційних проектів, спрямованих на розвиток експортного потенціалу національної економіки, в обсязі не більше 3% ВВП.
Планується проведення податкової реформи, що передбачає поетапне зниження податкового навантаження на платників податків.
Нарівні із поетапним зниженням податку на прибуток підприємств і податку на додану вартість, передбачено поетапне підвищення ставок акцизного збору з метою адаптації податкового законодавства до законодавства Європейського Союзу, встановлення ставок акцизного збору на компоненти бензинів на рівні ставок на бензин, введення додаткового оподаткування доходів громадян з високим рівнем доходів, зокрема шляхом введення податку на розкіш.
Передбачено також введення єдиної плати за користування надрами для видобутку корисних копалин замість двох платежів, що діють: за користування надрами і збору за геологорозвідувальні роботи, виконані за рахунок коштів держбюджету.
Планується збалансування фінансових планів Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" і її дочірніх підприємств без залучення бюджетних коштів, державних цінних паперів, надання розстрочок і відстрочень по сплаті податкових зобов'язань.
Заплановано зниження дефіциту Пенсійного фонду і забезпечення його збалансованості шляхом скорочення обсягу пільг із сплати страхових внесків, оптимізації максимальної величини заробітної плати, з якої сплачуються страхові внески, і розміру пенсій, поетапний перехід до єдиних правил призначення пенсій.
Передбачено підвищення соціальних стандартів.
Як повідомлялося, Кабмін 19 квітня затвердив Декларацію цілей і завдань на 2011 рік (бюджетна декларація).
Згідно із бюджетним законодавством, Кабмін повинен внести на затвердження Верховній Раді проект держбюджету наступного року до 15 вересня поточного року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас