АМКУ: Немає підстав для підвищення тарифів на ЖКП у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: Немає підстав для підвищення тарифів на ЖКП у Києві

Казна та Політика
836
Антимонопольний комітет України (АМКУ) вважає, що підстави для підвищення комунальних тарифів у місті Києві відсутні, а чинні тарифи не мають належного економічного обґрунтування. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.
За висновками Комітету, Київська міська державна адміністрація (КМДА), приймаючи рішення щодо підвищення тарифів з 1 липня 2010 року, порушила процедуру їх встановлення та норми закону України "Про житлово-комунальні послуги". Адже перед прийняттям розпорядження не було оприлюднене обґрунтування таких змін.
Між тим, КМДА досі не визначила виконавців послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води, що робить механізми запровадження тарифів ще більш непрозорими, унеможливлює проведення перерахунків зі споживачами за ненадані чи неякісні комунальні послуги.
Комітет наголошує, що з листопада 2008 року не змінювалися ціни на природний газ для населення, що могло б стати причиною для перегляду тарифів.
"Антимонопольний комітет вимушений констатувати, що бездіяльність Київської влади та відповідних муніципальних служб, які не можуть забезпечити нормальне функціонування житлово-комунальної сфери, у черговий раз призводить до перекладення всіх прорахунків на плечі споживачів. Замість здійснення ефективних заходів зі збереження та раціонального використання ресурсів, влада вкотре обирає найпростіший шлях систематичного необґрунтованого підвищення тарифів, що є неприпустимим", - заявив, коментуючи ситуацію, голова АМКУ Олексій Костусєв.
Він додав, що Комітет має намір завершити розслідування з цього приводу та прийняти рішення, націлене на захист вимог конкуренційного законодавства та інтересів споживачів.
Нагадаємо, 31 травня ц.р. КМДА прийняла розпорядження № 392 щодо підвищення тарифів на послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води для населення. Документ було опубліковано в комунальній газеті "Хрещатик" 1 червня ц.р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас