Новим прем'єром Японії стане нинішній міністр фінансів Наото Кан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новим прем'єром Японії стане нинішній міністр фінансів Наото Кан

139
Міністр фінансів Японії Наото Кан був обраний новим лідером правлячої Демократичної партії, що відкриває йому шлях до обрання на посаду прем'єр-міністра країни, передає ИТАР-ТАСС.
За 63-річного Кана проголосувала більшість депутатів парламенту від правлячої Демократичної партії. Вона володіє стійкою більшістю мандатів в нижній палаті, яка відіграє вирішальну роль при обранні прем'єр-міністра.
Зазначимо, що кабінет міністрів Японії у повному складі пішов у відставку після того, як в середу прем'єр-міністр Юкіо Хатояма оголосив про звільнення лідера правлячої Демократичної партії і прем'єра.
63-річний Хатояма - четвертий за рахунком глава уряду Японії за останні чотири роки. Хатояма очолив уряд лише вісім місяців тому, коли перемога лівоцентристської Демократичної партії Японії (ДПЯ) на виборах торік поклала край півстолітньому правлінню консерваторів.
Демпартія на чолі з Хатоямою обіцяла широкі соціальні і економічні реформи, а також встановлення рівноправних відносин із США в рамках збереження тісного військового політичного союзу з Вашингтоном. Проте, 2 червня Хатояма заявив про своє бажання подати у відставку, аби перейняти на себе відповідальність за падіння популярності партії і очолюваного ним уряду.
Дві головні причини втрати довіри населення, на думку Хатоями: невиконана передвиборча обіцянка про перенесення авіабази ВМС США Футенма за межі префектури Окінави, а також серія скандалів довкола фінансової недбалості найближчого оточення самого прем'єра і генерального секретаря партії Ітіро Одзави.
Хатояму нерідко називали "інопланетянином". Частково - за старомодну прихильність принципам, частково - у зв'язку з тим, що дружина прем'єра, Міюки Хатояма, в 2008 році опублікувала книгу про свої контакти з прибульцями і польоти на Венеру.
З допомогою відставки уряду і прем'єра правляча Демократична партія сподівається на новий старт і зміцнення своїх позицій напередодні важливих в політичному відношенні виборів до верхньої палати парламенту в липні. Вона має міцну більшість в нижній палаті, яка відіграє ключову роль при обранні прем'єр-міністра і затвердженні держбюджету.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас