Фонд Аденауера негативно оцінив перші 100 днів президентства Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд Аденауера негативно оцінив перші 100 днів президентства Януковича

Казна та Політика
5825
Міжнародна експертна організація Фонд Конрада Аденауера в цілому негативно оцінила перші 100 днів президентства Віктора Януковича. Про це йдеться в спеціальному аналітичному матеріалі "Перші 100 днів після зміни влади в Україні: авторитарні тенденції і зближення з Росією" керівника Київського представництва фонду Ніко Ланге.
На думку аналітика, нова газова угода, укладена Януковичем з Російською Федерацією, ослабила стимули для реформ, і через їх недостатність і амбітні соціальні обіцянки Україна і надалі залежить від міжнародних позик.
Ланге підкреслив, що Кабінет міністрів України в основному "складається з важливих спонсорів Партії регіонів і їх представників, які, очевидно, чекають віддачу від своїх "інвестицій", а перемогу у внутрішньому протистоянні в Партії регіонів, вважає експерт, отримало саме газове лобі в особі Дмитра Фірташа (колишнього голови RosUkrEnergo), голови Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна і міністра енергетики Юрія Бойко, значно зменшивши вплив Ріната Ахметова.
Факт про те, що ратифікація угоди з флоту і ухвалення держбюджету пройшли всього за 8 хв. без жодного обговорення, продемонстрував ту роль, яку Янукович і М.Азаров відводять парламенту, вважає керівник Київського представництва Фонду Конрада Аденауера.
"Вони чітко змістили політичний баланс в країні на користь президента, і чекають від Верховної Ради, щоб та бездумно схвалювала їх політику", - підкреслив Ланге. В цілому експерт відзначає, що за три місяці правління Януковича відбулося відчутне повернення до старих авторитарних шаблонів часів Леоніда Кучми.
Нагадаємо, Фонд Конрада Аденауера - німецький дослідницький фонд, пов'язаний з Християнсько-демократичним союзом. Фонд заснований в 1956 р. як "Товариство для християнсько-демократичної просвітницької роботи" і перейменований на честь колишнього канцлера Конрада Аденауера в 1964 р. Це найбільший дослідницький фонд в Германії з щорічним бюджетом близько 100 млн євро, більшість з яких поступає від уряду. Фонд фінансує політичні дослідження і дослідження в соціальних науках. Починаючи з 1994 р., представництво Фонду Конрада Аденауера супроводжує процес політичних і економічних перетворень в Україні. Напрями діяльності Фонду в Україні: розвиток демократії і правової держави; європейська і євроатлантична інтеграція; соціальна ринкова економіка. Фонд підтримує демократичні політичні партії України і їх молодіжні організації, молодих політиків і обдарованих студентів.
Конрад Аденауер (1876-1967) - федеральний канцлер ФРН в 1949-1963 роках. У 1917-1933 роках - обер-бургомістр Кельна, в 1920-1932 роках - голова прусської Державної ради. Один із засновників (1946) і з 1950 року голова Християнсько-демократичного союзу. Вніс значний внесок в створення Основного закону (Конституції) і держави ФРН. У 1951-1955 роки міністр закордонних справ. Добився прийому ФРН в Західно-Європейський Союз і НАТО.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас