На ремонт символу Нью-Йорка витратять півмільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ремонт символу Нью-Йорка витратять півмільярда доларів

Казна та Політика
494
В Нью-Йорку розпочато роботи з ремонту одного із найстаріших мостів США. Ремонт Бруклінського мосту, що сполучає однойменний і найбільш густонаселений район міста з Манхеттеном, обійдеться владі в півмільярда доларів.
В рамках масштабного проекту - першого за останніх 10 років - робітники відновлять лакофарбне покриття моста, а також відремонтують оригінальні елементи конструкції. За словами ініціаторів проекту, основні зусилля будуть направлені саме на перефарбовування моста, що втратив з роками свій первісний колір.
Також планується удосконалити під'їзні шляхи до моста, аби підвищити його пропускну спроможність. За проектом, дорожні розв'язки, що ведуть до моста з обох боків, стануть двосмуговими.
Очікується, що "омолодження" мосту, що вважається одним із символів Нью-Йорка, триватиме не менше чотирьох років. Ремонт мосту не викличе незручностей для нью-йоркців: планується, що основні роботи вестимуться вночі щоб уникнути утворення заторів в години найбільшого завантаження доріг. Проте, вночі на вихідних рух по мосту у бік Манхеттена буде повністю закрито.
Бруклінський міст, що пересікає протоку Іст-Рівер, був побудований у 1883 році і став найбільшим на той момент підвісним мостом в світі і першим мостом, в конструкції якого використовувалися сталеві лозини.
Будівництво мосту тривало 13 років і обійшлося міському бюджету в 15 мільйонів доларів. Зараз цей міст щодня перетинає більше 120 тисяч автомобілів і тисячі пішоходів.
Бруклінський міст вважається однією із найбільш впізнаваних архітектурних пам'яток Нью-Йорка. Образ цієї споруди неодноразово використовувався в літературі, кінематографі та інших мистецтвах.
Із Бруклінським мостом пов'язана безліч визначних подій: у 1883 році, аби переконати нью-йоркців в міцності моста, влада провели по ньому два десятки слонів із місцевого цирку, а в 2006 році при ремонті мосту було виявлено секретне бомбосховище часів Холодної війни.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас