Експерт: Кожна десята шенгенська віза в світі видається в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Кожна десята шенгенська віза в світі видається в Україні

383
Проблема шенгенських віз, на думку члена Загального комітету експертів з питань імплементації Угоди про спрощення оформлення віз між Україною і ЄС Олександра Сушка, є суспільно значимою. Про це він заявив під час презентації видання "Коментований переклад Візового кодексу Європейського Союзу" в "Главред-медіа".
За словами Сушка, кожна десята шенгенська віза в світі видається в Україні, яка є другою країною в світі після Російської Федерації за кількістю виданих шенгенських віз. "Росія, Україна і Туреччина, - це три країни, де разом видається половина всіх шенгенських віз в світі", - відмітив експерт.
Сушко відзначив велике значення "Коментованого перекладу Візового кодексу Європейського Союзу", тому що найбільше проблем у громадян, які приходять в консульства, виникають унаслідок низької обізнаності. У свою чергу консульські співробітники користуються низьким рівнем обізнаності громадян про пільги і правила, встановлені законодавством, відзначив спеціаліст.
"В цьому сенсі консульська бюрократія є звичайною бюрократією, до функцій якої належить роль певного фільтра, який має стримувати потоки небажаних мігрантів у ту чи іншу країну. Тому часто громадяни не отримують пільги лише тому, що вони про них не знають, а консульство не повідомляє. Це стосується не лише пільг, а правил взагалі", - відзначив Сушко.
Саме тому, на думку Сушка, важливо донести до громадян, які подорожують, що "краще вивчити правила, щоб у всеозброєнні підходити до будь-якого візиту до консульської установи".
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас