Точка зору: Зараз безглуздо підвищувати тарифи на компослуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Зараз безглуздо підвищувати тарифи на компослуги

Казна та Політика
508
Україна не зможе скоротити рівень інфляції до 5-6%. Таку думку висловив незалежний економічний експерт Борис Кушнірук, коментуючи заяву Президента Віктора Януковича про початок першого етапу економічних реформ, які повинні привести Україну до успіху. За словами Б.Кушнірука, інфляція є певним елементом, який підштовхує до змін, реформування.
"Ми знаємо, що економіка не реформована, наприклад, в комунальному секторі. Ні для кого не секрет, що сьогодні тарифи не покривають реальні витрати на функціонування і тут йдеться не лише про поточні витрати на опалення, на воду і так далі, але і витрати, пов'язані з тим, що ми проїдаємо основні фонди, не відкладаємо кошти на капітальний ремонт фонду", - повідомив експерт.
Він також відзначив, що для проведення реформи передбачається "приведення тарифів до реального рівня", що, у свою чергу, "автоматично призведе до того, що витрати зростуть, а отже, зросте і інфляція".
"Тому безглуздо підвищувати тарифи на комунальні послуги зараз, не провівши реформи. Ці гроші просто зникнуть. Якщо витрачати кошти на нереформовані системи відносин, то половина цих коштів буде просто розікрадена", - підсумував Б.Кушнірук.
Нагадаємо, раніше В.Янукович заявив, що здійснення економічних реформ має забезпечити вже в 2013-2014 роках скорочення дефіциту бюджету до рівня 2% ВВП, зниження інфляції - до 5-6%, встановлення середнього розміру пенсії - не менше 45% від середньої зарплати.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас