Німецькі експерти застерігають уряд від надмірної економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі експерти застерігають уряд від надмірної економії

Казна та Політика
383
Провідні експерти застерігають уряд Німеччини від дуже крутих заходів економії і звертають увагу на те, що намічені плани можуть обернутися негативними наслідками. "Оздоровлення, що почалося, поки не носить стабільного характеру, дуже радикальні заходи економії небезпечні і можуть призвести до рецесії", - заявив газеті Bild глава Інституту світової економіки (IFW) Денніс Сноуер.
Плани кабінету, що має намір заощадити в 2010 році близько десяти мільярдів євро, піддав критиці керівник гамбурзького Всесвітнього економічного інституту (HWWI) Томас Штраубхар. На його думку, спроба заощадити мільярди в стислі терміни - неправильний шлях. Якщо почати латати діри в одних місцях, вони виникнуть в інших. Ефективнішим методом стало б використання кризи як шансу для проведення реформ, вважає експерт.
В той же час Федеральне об'єднання німецької промисловості (BDI) вважає заходи економії неминучими, відзначає агентство dpa. "Враховуючи стан бюджету і виниклі фінансові труднощі, без зниження витрат не обійтися", - заявив глава BDI Ханс-Петер Кайтель. Він підкреслив, що консолідація бюджету стане можливою лише в разі, якщо внесок в цей процес робитимуть всі без винятку. Зокрема, необхідно скоротити витрати на управлінський апарат. У той же час не варто економити на освіті і дослідницьких роботах, вважає глава BDI.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас