Про скорочення дефіциту бюджету Німеччини може бути оголошено найближчими днями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Про скорочення дефіциту бюджету Німеччини може бути оголошено найближчими днями

Казна та Політика
298
Кабінет міністрів ФРН найближчим часом може прийти до угоди про конкретні заходи, спрямовані на скорочення дефіциту державного бюджету країни на 10 млрд євро цього року і виходу на збалансований бюджет до 2016 року.
Торік Німеччина прийняла поправки до конституції країни, що зобов'язали уряд з 2016 року мати фактично повністю збалансований бюджет, дефіцит якого не може перевищувати 0,35% ВВП. На практиці це означає, що уряду потрібно зменшити дефіцит на 67 млрд євро, або приблизно на 10 млрд євро на рік. Структурний дефіцит, що не враховує одноразові чинники, наприклад, дохід від приватизації і додаткові податкові надходження, торік складав 3,1% ВВП Німеччини, але вже в цьому може піднятися до 5%.
За даними німецьких ЗМІ, скорочення можуть торкнутися практично будь-яких областей: від витрат на оборону до пільг для безробітних. Крім того, планується одночасно збільшити і прибуткову частину бюджету, у тому числі за рахунок акцизів на тютюн і транспортного податку. Крім того, може бути змінена шкала обов'язкових страхових внесків і скасовано багато податкових пільг.
Єдиним табу для уряду, схоже, залишаться пенсії, в усякому разі, таку обіцянку одній з найбільших груп виборців дав особисто міністр фінансів Вольфганг Шойбле.
Проте кроки німецького уряду, направлені на згортання стимулюючих заходів і скорочення дефіциту держбюджету, вже піддалися критиці з-за кордону. Партнери Німеччини по єврозоні побоюються, що охолодження темпів зростання найбільшої економіки регіону остаточно підірве і без того слабке відновлення об'єднання.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас