Бродський: Кредитування бізнесу зараз немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бродський: Кредитування бізнесу зараз немає

Кредит&Депозит
549
Голова Державного комітету з регуляторної політики і підприємництва Михайло Бродський вважає, що сьогодні кредитування бізнесу як такого ще немає.
"Лише коли ми налагодимо кредитування бізнесу, говоритимемо, що ситуація налагоджується. На жаль, дуже високі відсотки (в банків - Ред.) і кредитування як такого ще немає. Вчора, наприклад, Микола Янович Азаров сказав, що ми 3 місяці віддавали 20 млрд. грн. позик Юлії Володимирівни (Ю.Тимошенко - Ред.) під 30%. Дуже важко повертати старі борги і починати нове кредитування", - підкреслив чиновник.
М.Бродський відзначив, що у них є невеликі кошти в сумі 15 мільйонів гривень на кредитування підприємств на цей рік. Він упевнений, що їх таки повинні кредитувати банки, а держава брати участь в цьому кредитуванні.
"Треба гарантувати бізнесу мікрокредитування, як на Заході, вони допомагають тим, що держава гарантує (вона виступає гарантом - Ред.), оскільки в мікробізнесу немає застави. Вони йдуть в держустанови зі своїм бізнес-планом, відпрацьовують його, погоджують і потім на який відсоток держава гарантує повернення кредиту і банк дає кредит", - додав глава Держкомпідприємництва.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас