Експерти: BP може продати частину найбільших активів для оплати витрат у зв'язку з аварією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: BP може продати частину найбільших активів для оплати витрат у зв'язку з аварією

Енергетика
377
Британська BP може продати частину своїх найбільших активів для оплати витрат, пов'язаних з аварією в Мексиканській затоці, повідомило видання Bloomberg BusinessWeek із посиланням на головного керуючого директора найстарішого в США нафтового фонду Petroleum & Resources Corp. Дугласа Обера.
До списку активів, що продаються, може попасти 26-процентна частка в проекті Prudhoe Bay на Алясці. Потенційними покупцями можуть стати China National Petroleum Corp., Occidental Petroleum Corp. і Hess Corp.
"В компанії мало коштів для нарощування видобутку або збільшення запасів, тому, можливо, деякі активи будуть продані", - сказав він.
Продаж активів вірогідніший, ніж поглинання компанії, вважає засновниця Brookshire Advisory & Research Inc. і колишній трейдер BP Анна Берн. На її погляд, поки рано думати про вартість розливу, а це вплине на кінцеву ціну придбання компанії. Як повідомила Financial Times, BP може стати об'єктом ворожого поглинання після аварії, бо акції компанії різко подешевшали.
Ринкова капіталізація BP скоротилася настільки, що вперше за десятиліття її конкуренти можуть дозволити собі її поглинання. З 20 квітня, коли сталася аварія на платформі Deepwater Horizon, акції компанії втратили в ціні 34%.
Родовища на Алясці стали другими за об'ємом видобутої нафти в 2009 році після проектів у Мексиканській затоці.
Також інвестори можуть звернути увагу на активи BP в Азербайджані й Анголі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас