Аналітики: Долар знову зміцнює позиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Долар знову зміцнює позиції

Валюта
6552
Високоприбуткові активи на валютному ринку Forex на чолі з єдиною європейською валютою продовжили зниження відносно долара США. Позиції втрачала і японська єна, яка традиційно зміцнювалася у міру зменшення схильності до ризику. Тиск на конкурентів долара продовжують чинити боргові проблеми низки країн Єврозони, чутки про уповільнення темпів зростання "локомотиву світової торгівлі" - Китаю, а також інформація про відставку прем'єр-міністра Японії.
Зростання ВВП в Австралії виявилось дещо гіршим, ніж чекали учасники ринку, що разом із загальним песимізмом призвело до активних розпродажів австралійського долара на початку європейської сесії. Кількість схвалених заявок на іпотечний кредит у Великобританії зросла до 49.9 тис., що надало короткострокову підтримку фунту стерлінгів, проте не змогло зупинити корегувальний рух.
Трохи більш неоднозначно виглядають новини по Єврозоні - індекс цін виробників м/м в квітні +0.9%. Нагадаємо, що даний показник демонструє зростання впродовж чотирьох місяців, що, проте, ніяк не позначається на рівні попиту на єдину валюту.
За оцінками аналітиків X-Trade Brokers Ukraine, поточна ситуація на ринку продовжує залишатися нервовою і неоднозначною, що обумовлюється низкою чинників, до яких з недавнього часу додалася інформація про нові списання коштів банків Єврозони, а також побоювання відносно розбіжностей в ЄЦБ. Проте ключовим моментом у визначенні напряму середньострокового руху ринку може стати п'ятнична публікація даних з ринку праці в США.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас