Бродський підтвердив продаж ММК ім. Ілліча — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бродський підтвердив продаж ММК ім. Ілліча

Фондовий ринок
2878
Голова правління, генеральний директор ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" (ММК ім. Ілліча) Володимир Бойко продав ММК ім. Ілліча. Про це на брифінгу у Києві заявив голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Михайло Бродський, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми зробили комісію, перевірили всі документи, і ще раз можу підтвердити, що пан Бойко продав свій завод", - заявив Бродський.
Відзначимо, як заявив директор компанії-торгівця цінними паперами "GPI Брок" Сергій Веліканов, продаж акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь" відбулася на підставі рішення правління підприємства та у відповідності до чинної на момент продажу нормативно-правової бази.
Веліканов заявив, що у квітні 2009 р. в рамках договору на брокерське обслуговування ЗАТ "Ілліч-Сталь" "GPI Брок" отримала доручення на продаж акцій підприємства. За його словами, інформація про недобросовісність брокера "GPI Брок" та реєстратора ТОВ "Українська реєстраційна компанія" не відповідає дійсності.
Крім того, Веліканов вважає, що Антимонопольний комітет не може відмінити угоду про продаж акцій, оскільки вона була укладена з чітким дотриманням антимонопольного законодавства.
У свою чергу голова правління ЗАТ "Ілліч-Сталь" В.Бойко спростовує всі повідомлення, пов'язані з продажем акцій ВАТ "ММК ім. Ілліча", відзначивши, що це афера і він знає хто за цим стоїть.
Крім того, сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що Президент України Віктор Янукович доручив правоохоронним органам розібратися з ситуацією на ММК ім. Ілліча.
Також, як повідомляє газета "Іллічівець", Бойко не виключає, що комбінат у перспективі може розглянути питання про об'єднання з компаніями, що мають власну сировинну базу. "Коли відіб'ємо атаки, повернемо власність і все відновимо, в перспективі розглядатимемо питання про об'єднання", - сказав В.Бойко.
За його словами, без власного концентрату, коксу й руди комбінату буде складно. "Якби сьогодні вирішилося питання із поверненням ПДВ, ми б нормально жили і розвивалися, але з початку року нам повернули тільки 250 млн грн, а відвернутих коштів вже понад 1 млрд", - підсумував генеральний директор ММК імені Ілліча.
Нагадаємо, 27 травня ц.р. генеральний директор "ММК ім. Ілліча" В.Бойко звинуватив Бродського в тому, що Бродський "привіз до Маріуполя нового директора". Він також повідомив, що робота реєстратора комбінату - ТОВ "Українська реєстраційна компанія" - блокується у зв'язку з подіями навколо ММК ім. Ілліча. Він заявив, що, за його даними, відбулася також зміна керівництва реєстраційної компанії.
У свою чергу, голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський заявив, що є докази того, що рік тому генеральний директор "ММК ім. Ілліча" Володимир Бойко продав акції ЗАТ "Ілліч-Сталь" російським інвесторам.
ММК ім. Ілліча - одне з найбільших підприємств України з повним металургійним циклом виробництва. Спеціалізація - сталевий лист для суднобудування, нафтопровідних, газо-і водопровідних труб, балонів для стислих газів. Єдиний в Україні виробник оцинкованого холоднокатаного листа. Заснований в 1897 р. 90,41% акцій комбінату належить ЗАТ "Ілліч Сталь", який підконтрольний менеджменту та колективу комбінату. До складу комбінату входять такі підрозділи: Хіміко-металургійна фабрика (колишній Донецький хіміко-металургійний завод); управління громадського харчування та торгівлі; агрокомплекс; швейна фабрика "Фея"; авіакомпанія "Ілліч-Авіа".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас