Голова Євроради: європейська валюта переживає критичний момент, але здатна впоратись із труднощами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Євроради: європейська валюта переживає критичний момент, але здатна впоратись із труднощами

Валюта
852
Європейська валюта переживає критичний момент, проте "чутки про смерть євро сильно перебільшені". Так оцінив ситуацію на фінансових ринках голова Євроради Херман Ван Ромпей. Виступаючи на міжнародній інвестиційній конференції в Ла-Боль на атлантичному узбережжі Франції, він зазначив, що ЄС "продемонстрував здібність до рішучих дій".
"Учасники ЄС проявили сильну політичну волю захищати спільну валюту і гарантувати економічну стабільність", - сказав Ромпей. За його словами, повідомляє ИТАР-ТАСС, найближчим часом глави держав та урядів повинні прийняти нову європейську стратегію забезпечення економічного зростання і зайнятості. Її головними цілями будуть розвиток інновацій, освіти, поліпшення ситуації на ринку праці, вирішення кліматичних проблем. "Одночасно вживатимуться й інші заходи для підвищення привабливості Європи для інвесторів", - додав Ромпей.
Він зазначив, що, згідно з дослідженням аудиторської компанії Ernst & Young, ЄС займає другу позицію в рейтингу інвесторів після Китаю, а країни Східної Європи з цього показника випереджають США і Канаду.
"Завдяки вдосконаленню законодавчої бази Європейський союз може стати ще ефективнішим міжнародним гравцем", - переконаний голова ЄС. Він повідомив, що загальна позиція з даного питання держав - учасників організації буде представлена на нараді G20 в червні, котра відбудеться у Торонто.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас