Росія, підсумки торгів. Індекси показали зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія, підсумки торгів. Індекси показали зростання

Фондовий ринок
96
Фондові торги в Росії закрилися в середу, 2 червня, зростанням провідних індексів. За підсумками сесії РТС виріс на 0,73% і закрився на рівні 1383,87. ММВБ додав 1,19% - до 1341,24 пунктів.
“На ринку сьогодні спостерігається нехарактерне для “Газпрому” зростання - 3%, тоді як індекс ММВБ на 18:40 виріс на 1,25%. На чутках про можливу покупку “Уралкалия”, компанія додала більше 5,5%. В цілому ринок коливався в межах 0,5%-1%. Акції “Транснефти” “поважчали” на 1,8%.
Після помітного провалу на початку торговельної сесії наприкінці ми відіграли всі втрати за рахунок зростання ціни на нафту більш ніж на 1% в другій половині торговельної сесії, а також відіграшу американським ринком половини втрат, яких зазнали під час вчорашньої торговельної сесії. На більш-менш сприятливому зовнішньому тлі російський ринок показав легкий плюс. Папери низки компаній електроенергетики коректувалися вниз, але це, швидше, стало виключенням”, - так прокоментував k2k підсумки сьогоднішніх фондових торгів начальник відділу інвестиційного консультування ФК "ОТКРЫТИЕ" Олександр Лапутін.
Аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова рахує, що до кінця торговельної сесії російські фондові індекси, не дивлячись на негативний початок торгів, показали позитивну динаміку. Зовнішній фон протягом більшої частини торгів був негативним, але це не зашкодило зміцненню російських індексів. Торги на основних європейських і азіатських майданчиках проходили в негативній зоні, що було забезпечене відразу декількома чинниками. Вартість нафти і металів протягом дня також виглядала досить слабкою. Чинником, що підтримує, для наших ринків стало зростання ф'ючерсів на американські індикатори, а також оптимістичний початок торгів в США, зазначила експерт.
"Індекс ММВБ протягом дня поступово відновив втрачені позиції, консолідуючись в значення 1330 пунктів.
"Пробити якусь значну підтримку або опори протягом цієї сесії індикатору не удалося, тому на найближчий час як і раніше актуальними залишаються підтримка 1310 пунктів і опір 1375 пунктів. Не виключено, що в даному діапазоні індекс пробуде ще декілька торговельних сесій. Оптимізму, проте, додає той факт, що індикатору вже не першу сесію поспіль вдається залишатися вище 1310 пунктів", - зазначила Кожухова.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас