Українські індекси зросли в середу, подорожчали акції "Укрнафти" та енергокомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські індекси зросли в середу, подорожчали акції "Укрнафти" та енергокомпаній

Фондовий ринок
129
Український ринок акцій в середу відрізнився високою волатильністю на змішаному зовнішньому новинному тлі, проте фондові індикатори закріпилися в "плюсі" після позитивного відкриття американських майданчиків: індекс "Української біржі" (УБ) виріс на 1,09% - до 1890,29 пунктів, індекс ПФТС - на 3,23%, до 752,83 пунктів.
На новинах про врегулювання тарифів на електроенергію, про яке в середу повідомив міністр палива і енергетики Юрій Бойко на засіданні комітету економічних реформ, представляючи стратегію економічних реформ президента України Віктора Януковича на 2010-2014рр, істотно зросли акції енергогенеруючих компаній: "Західенерго" - на 6,62%, "Центренерго" - на 1,95%, "Донбасенерго" - на 1,4%, "Дніпроенерго" - на 4%.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник аналітичного департамент ІГ "ТАКС" Андрій Шевчишин, зацікавленість учасників торгів акціями цього сектора обумовлена також непоганою статистикою з виробництва електроенергії і очікуваннями реформування галузі. Він зазначив, що реформа електроенергетики передбачає до кінця 2010 року закріпити на законодавчому рівні економічну відповідальність споживачів за невчасну оплату спожитої електроенергії і отриманих житлово-комунальних послуг.
Крім того, в середу зберігся підвищений інтерес до акцій "Укрнафти" завдяки реалізації нафти на аукціоні у вівторок за ринковими цінами.
Найбільш слабку динаміку цього дня продемонстрували акції компаній гірничо-металургійного комплексу: Дніпровського меткомбінату ім. Дзержинського (-7,84%), Алчевського КХЗ (-5,6) і Полтавського ГЗК (-3,54%).
Як зазначив Шевчишин, гравців бентежила виробнича статистика з підприємств сектора, що свідчить про гальмування виробничої активності. Також не додала оптимізму зупинка низки потужностей на тлі браку сировини і низького рівня замовлень.
Як зазначив агентству керівник відділу торгівлі цінними паперами ІК "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко, обсяг торгів в середу був нижче середнього, що свідчить про спекулятивність сьогоднішнього зростання. "Інвестори обережно купують папери, що подешевшали, правда, при сильному русі ринку вгору прагнуть продавати", - описав він ситуацію. За його словами, ситуація в світі залишається невизначеною, тому волатильність збережеться до кінця тижня. Українські гравці продовжать орієнтуватися на новини з євросоюзу і статистичні дані.
На УБ укладено операцій на суму 87,6 млн грн.
На ПФТС укладено операцій з акціями на суму 15,2 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас