Індекс УБ намітив вихід із консолідації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс УБ намітив вихід із консолідації

Фондовий ринок
137
Попри негативне закриття торговельної сесії в США, нічне зростання ф'ючерсів на індекс S&P 500 надало підтримку ринкам акцій під час азіатської торговельної сесії.
В результаті, MSCI Asia Pacific Index зафіксував зниження другий день поспіль, проте масштаби продажів виявилися порівняно невеликими, зниження склало 1,1%. Китайський Shanghai Composite, так само як і індійські BSE 30, закрилися на позитивній території додавши 0,12% і 1,02% відповідно, тоді як японський Nikkei 225 знизився на 1,12%, у тому числі, на новинах про відставку прем'єр-міністра і подальші побоювання складнішого процесу зниження державного боргу в результаті політичної нестабільності.
За словами старшого аналітика інтернет-брокера iTrader Павла Ільяшенка, після негативного гепу на відкритті, і подальшого оновлення мінімального значення дня через дві години з початку торгів, більшості європейських індексів удалося продемонструвати позитивну динаміку, стабілізувавшись на рівні відкриття.
Індекс долара США протягом торговельної сесії демонстрував переважно позитивну динаміку, в основному за рахунок зростання проти японської єни на тлі помірного зниження європейської валюти. Зростання американського долара не зупинило відновлення нафти, проте зниження промислових металів викликає побоювання збереження нестабільності на ринках сировинних товарів.
В той же час, спред прибутковості між зобов'язаннями Іспанії і Німеччини продовжив розширюватися, досягнувши менш ніж 10 пунктів від травневого максимуму, що продовжує чинити середньостроковий тиск на європейську валюту і може стати приводом для зниження апетитів до ризику в найближчому майбутньому.
Позитивні дані про динаміку продажів на ринку житлової нерухомості в США сприяли продовженню відскоку основних американських індексів від рівня вчорашнього закриття, що у тому числі сприяло прискоренню зростання нафти і підтримало відновлення на європейських майданчиках.
На українському фондовому ринку торги проходили під впливом світових майданчиків, проте учасники ринку вважали за краще не турбуватися з приводу попереднього зниження американських торговельних майданчиків, порівняно швидко переорієнтувавшись на відновлення позитивних настроїв. Проте, торги знову проходили волатильно, так індекс УБ п'ять разів перетинав нульовий рівень протягом сесії. На закритті Індекс УБ закріпився на рівні 1890,29, показавши приріст 1,09% відносно закриття вчорашнього дня. Обсяг торгів за день склав 92,5 млн. гривень, з яких 5 млн. гривень обіг в секції термінового ринку.
Серед ліквідних паперів не спостерігалося чітко вираженої динаміки. Найбільший приріст можна відзначити з акцій UNAF і ZAEN, які додали 4,69% і 6,62% відповідно. Гірше за ринок показали динаміку папери AZST, MMKI і PGOK, які втратили 3.37%, 2,99% і 6,39%. Лідером за обсягом торгів виступають CEEN і UNAF, з обсягом 21,9 млн. гривень і 10,2 млн. гривень, а з кількості операцій ALMK і UNAF з результатом 720 і 775 операцій.
Індекс УБ зробив спробу виходу з тижневої консолідації, намагаючись закріпитися вище за рівень 1900 пунктів. "В результаті, Індексу удалося закритися вище за максимальне значення 28 травня, що за умови відсутності сюрпризів з боку світових ринків, означає високу вірогідність продовження висхідної тенденції", - прогнозує аналітик iTrader.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас