УКБС: Ініціатива ДПАУ щодо встановлення РРО збільшить витрати банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС: Ініціатива ДПАУ щодо встановлення РРО збільшить витрати банків

Казна та Політика
311
Асоціація "Український Кредитно-Банківський Союз" звернулася до НБУ через недоцільність та економічну невиправданість пропозиції Державної податкової адміністрації України зі встановлення реєстраторів розрахункових операцій на програмно-технічні комплекси самообслуговування (РРО на ПТКС). Про це повідомляє прес-служба асоціації.
Встановлення РРО в усіх видах ПТКС має технічні та технологічні перепони та створює ймовірність виникнення позаштатних ситуацій, які можуть призводити до збою в роботі як банкомату, так і інших видів ПТКС, порушення нормальної взаємодії банкомату з іншими компонентами САБ, розширення кола осіб які будуть брати участь у поновленні їх роботи.
В асоціації зазначають, що здебільшо клієнти банківських установ для роботи з ПТКС використовують спеціальні платіжні засоби - платіжні картки міжнародних платіжних систем. При цьому платежі, здійснені населенням із застосуванням ПТКС, виконуються виключно у безготівковій формі та забезпечені абсолютною прозорістю руху коштів та його обліку.
Експерти УКБС наголошують, що відповідно до статті 9 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" РРО не застосовуються при виконанні усіх банківських операцій (крім операцій з купівлі-продажу іноземної валюти).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас