Німеччина розширила обмеження на продаж цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина розширила обмеження на продаж цінних паперів

Фондовий ринок
355
Уряд Німеччини схвалив законопроект про заборону "голих" (незабезпечених) коротких позицій на ринку. Про це повідомляє AFP із посиланням на джерело в кабінеті міністрів. Заборона включає біржову торгівлю всіма цінними паперами, включаючи і всі зареєстровані у ФРН акції.
Нагадаємо, заборона на "голі" короткі продажі була введена 19 травня Федеральним управлінням фінансового нагляду Німеччини (BaFin). Тоді обмеження стосувалися лише паперів десяти найбільших фінансових інститутів країни, а також держоблігацій країн ЄС.
У свою чергу, європейські регулятори відмовилися піти за прикладом Німеччини по державних облігаціях на фінансовому ринку. Поки єврочиновники, втім, не прийняли остаточного рішення.
Уряд Німеччини вирішив вжити цих заходів після відновлення обвалу на фінансових ринках країни в травні. Через загрозу дефолту Греції багато спекулянтів зі всього світу вирішили грати на пониження фінансових інструментів європейських країн, що різко збільшило волатильність на ринку. Крім того, це може призвести до кризи ліквідності і масових банкрутств.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас