Уряд ФРН поширив заборону на "короткі" продажі на всі біржові папери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд ФРН поширив заборону на "короткі" продажі на всі біржові папери

Фондовий ринок
532
Уряд ФРН в середу поширив на всі біржові папери введену в середині травня заборону на "короткі" продажі держоблігацій країн єврозони, кредитних дефолтних свопів і акцій деяких найбільших німецьких фінансових інститутів, повідомив журналістам міністр фінансів Вольфганг Шойбле.
Ініціатором такої заборони і творцем відповідного законопроекту став сам Шойбле. Міра, яка діятиме до 31 березня 2011 року, направлена на запобігання спекуляціям, які, на думку багатьох аналітиків, стали однією з причин різкого зниження курсу єдиної європейської валюти на світовому ринку.
При продажі цінних паперів і деривативів без покриття ("коротких" продажах) торговець на момент продажу не володіє ними, а користується паперами, взятими у брокера в кредит. При цьому торговець розраховує, що акції впадуть в ціні і згодом він зможе викупити їх дешевше. "Короткі" продажі паперів допомагають заробити при падаючому ринку. Проте якщо надто багато продавців поставлять на падіння індексу, його зниження може стати некерованим.
Продажі без покриття були раніше вже заборонені в Греції, яка стала каталізатором європейської боргової кризи. Біржовий регулятор Греції - Комісія з фондового ринку - заборонила в кінці квітня "короткі" продажі цінних паперів на два місяці (до 28 червня 2010 року) на тлі обвалу Афінської біржі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас