В Черновецького хочуть відібрати зоопарк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Черновецького хочуть відібрати зоопарк

Казна та Політика
200
Міністерство охорони природного довкілля виступає за виведення Київського зоопарку з підпорядкування Київській міській державній адміністрації і Міністерства культури і туризму. Про це повідомив заступник начальника Державної заповідної служби Ігор Іваненко.
"Зоопарк цінний як заповідна територія, на якій розташований унікальний дендрологічний комплекс, рідкісні і типові види для України види тварин, багато з яких занесені до Червоної книги України. Все це - сфера діяльності Мінприроди", - сказав він.
Директор Департаменту природних екосистем і біобезпеки Микола Мовчан відзначив, що зоопарки повинні служити не лише як місця масового відпочинку, але і виконувати функцію відтворення тваринного і рослинного світу.
Нагадаємо, що в березні Київський, Одеський, Харківський, Миколаївський, Рівненський і Черкаський зоопарки звернулися до президента Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням передати функцію управління ними від Міністерства культури і туризму Міністерству охорони природного довкілля.
ГУ МВС в Києві перевіряє обставини загибелі 30 травня самки бізона в Київському зоопарку.
Крім того, 25 травня в зоопарку загинула верблюдиця, а 26 квітня азіатський слон.
Комунальне підприємство "Київський зоопарк" назвало причиною смерті цих тварин умисне отруєння.
В той же час ГУ МВС в Києві, ґрунтуючись на даних судово-медичної експертизи, назвало попередньою причиною загибелі слона його хворобу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас