Michelin має намір вкласти 2 млрд дол. в ринки, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Michelin має намір вкласти 2 млрд дол. в ринки, що розвиваються

Казна та Політика
201
Французька компанія Michelin інвестує 2 млрд дол. до 2012 року в збільшення виробничих потужностей на ринках, що розвиваються, повідомила французька газета Les Echos в середу, передає Reuters.
"Наша проблема в тому, що зростання потужностей відстає від попиту", - сказав виконавчий директор компанії Мішель Рольє.
За його словами, здатність Michelin поставляти шини безпосередньо автовиробникам залишається обмеженою, оскільки компанія орієнтується на більш прибутковий роздрібний ринок.
Нагадаємо, чистий прибуток Michelin в 2009 р. знизився на 70,9% - до 104 млн євро. Об'єм продажів Michelin в 2009 р. скоротився на 9,8% - до 14,8 млрд євро проти аналогічного показника роком раніше у розмірі 16,4 млрд євро. Прибуток від операцій компанії впав на 46,6%, склавши за підсумками року 450 млн євро проти відповідного показника річної давності в 843 млн євро.
Раніше повідомлялося, що група компаній Michelin створює Східно-Європейську географічну зону, в яку, зокрема, ввійде Україна. Зараз в Україні працює представництво Michelin.
Michelin - французька компанія, всесвітньо відомий виробник шин. Заснована в 1889 році. Спочатку компанія виробляла шини для велосипедів, пізніше вийшовши на ринок автошин. Наразі компанія випускає широкий спектр шинної продукції для автомобільної, сільськогосподарської техніки, велосипедів і мотоциклів, а також літаків. Компанії належать 69 заводів в 19 країнах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас