МінЖКГ: Рішення про підвищення комунальних тарифів у Києві не остаточне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МінЖКГ: Рішення про підвищення комунальних тарифів у Києві не остаточне

Енергетика
437
Рішення Київської міськдержадміністрації (КМДА) про підвищення з 1 липня 2010 року тарифів на комунальні послуги з постачання гарячою водою і централізованого опалення для населення не остаточне, запевняє міністр ЖКГ Олександр Попов.
"Вчора тарифи були не прийняті, а оприлюднені для обговорення. З минулого тижня ми разом з Міністерством економіки даємо їм експертну оцінку", - сказав він журналістам перед засіданням уряду в середу.
За словами міністра, вказаний у розпорядженні КМДА від 31 травня розмір підвищення тарифів може корегуватись.
Попов зазначив, що перед КМДА сьогодні гостро стоїть проблема дотацій комунальним підприємствам. "Ситуація критична і Києву необхідно її вирішувати", - сказав він. При цьому Попов додав, що президент і уряд України зробили все можливе, аби уникнути підвищення тарифів, підписавши угоду з Росією про постачання газу.
"Від уряду не буде жодних рішень відносно підвищення цін на енергоресурси", - сказав міністр.
Як повідомлялося, підвищення тарифів на комунальні послуги з постачання гарячою водою і централізованого опалювання для населення Києва з 1 липня 2010 року закріплено розпорядженням КМДА (№392) від 31 травня 2010 року.
КМДА пояснила, що підвищення тарифів на комунальні послуги викликане, в першу чергу, їх економічною невмотивованістю.
Уряд України постановою (№371) від 31 травня 2010 року дозволив КМДА залучити 2 млрд. грн. кредитних коштів для погашення заборгованості з різниці в тарифах перед "Київенерго", яке, у свою чергу, зобов'язане на отримані кошти розрахуватися з "Нафтогазом" за спожиті енергоресурси.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас