ФДМ призначив біржовий продаж 25%+1 акція "Полтаваобленерго" на 9 липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ призначив біржовий продаж 25%+1 акція "Полтаваобленерго" на 9 липня

Фондовий ринок
293
Фонд державного майна України оголосив про продаж 9 липня на біржі ПФТС (Київ) 25%+1 акція обласної енергозабезпечуючої компанії ВАТ "Полтаваобленерго".
Згідно з офіційною публікацією в газеті "Відомості приватизації" в середу, всього до реалізації пропонується 55 млн 240,001 тис. акцій.
На минулому тижні ФДМ повідомив, що блокуючий пакет "Полтаваобленерго" для продажу на фондовій біржі був оцінений в 190,18 млн грн., тоді як рік тому Фонд намагався безуспішно продати на Українській міжбанківській валютній біржі цей пакет з початковою ціною 307,69 млн грн.
Глава ФДМ Олександр Рябченко повідомив, що спочатку Фонд спробує продати держчастку одним пакетом, а якщо це не вдасться, готовий дробити її на пакети від 1 до 5%.
В даний час акції "Полтаваобленерго" на ПФТС котируються лише на продаж по курсу 15 грн., ціна останньої операції - 4 грн. На "Українській біржі", де торги акціями йдуть активніше, котирування їх покупки складають 2 грн. за акцію, продажі - 3 грн., ціна останньої операції - 1,5 грн.
Як повідомлялося, первинний інтерес до торгів до продажу блокпакетів обленерго знизився після того, як три групи акціонерів (брати Ігор і Григорій Суркіси, Ігор Коломойський і Костянтин Григоришин), які конфліктували раніше, домовилися про компромісний обмін акціями.
В результаті продаж блок-пакетів акцій "Полтава-", "Прикарпаття-" і "Сумиобленерго" з кінця весни 2009 року щонеділі переносилася через відсутність заявок, і 24 березня поточного року ФДМ зняв їх з торгів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас