У США ввели новий податок на солодощі і пиво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США ввели новий податок на солодощі і пиво

Казна та Політика
808
В США в штаті Вашингтон з 1 червня почав діяти новий податок на солодощі, пиво, жуйку і воду в пляшках. Про це повідомляється на новинному порталі SeattlePI.
З введенням нового податку влада штату сподівається частково покрити дефіцит бюджету, який складає 2,8 мільярда доларів. Завдяки цим заходам казна може поповнитися протягом наступного року на 128 мільйонів доларів, повідомляє The Seattle Times.
Так, наприклад, упаковка з шести банок пива тепер коштуватиме на 28 центів дорожче. Податки на солодощі і жуйку можуть скласти до 9,2 відсотка від їх вартості.
SeattlePI при цьому відзначає, що новий закон не поширюється на солодощі з начинкою, зроблені з муки, оскільки вони належать до категорії їжі. Податкових зборів також удалося уникнути місцевим маленьким пивоварним компаніям.
З 1 травня поточного року на території штату ввели податок на сигарети, який складає 1 долар. З липня влада обіцяє також встановити мито на продаж газованої води. Дані збори принесуть бюджету штату до червня 2011 року 135 мільйонів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас