НУ-НС запропонував фракціям сплатити збиток Раді пропорційно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НУ-НС запропонував фракціям сплатити збиток Раді пропорційно

Казна та Політика
274
Фракція блоку "Наша Україна - Народна самооборона" у Верховній раді виступає за те, аби всі 5 парламентських фракцій відшкодували збиток, завданий Раді 27 квітня, залежно від їх пропорційного представництва.
Про це на засіданні погоджувальної ради парламенту сказав голова фракції НУ-НС Микола Мартиненко.
Он повідомив, що одержав лист від керівництва Ради, в якому фракцію НУ-НС просять відшкодувати парламенту більше 1 мільйона гривень за завданий збиток.
На думку Мартиненка, винними в безладах в Раді 27 квітня були не лише депутати від опозиції, але і представники більшості, тому і збиток повинні відшкодовувати депутати всіх фракцій.
"Ми вважаємо, що вся зала була винна в тих подіях. Тому ми зі свого боку сприймаємо формулу відшкодування заборгованості пропорційно частини нашої фракції. Ми це зробимо, і закликаємо наших колег зробити так само", - сказав Мартиненко.
Він також додав, що НУ-НС пропонує керівникам всіх фракцій підписати документ, який би унеможливив повторення подібних ситуацій у Раді.
Мартиненко уточнив, що проект відповідного документа він надасть керівникам інших фракцій вже 1 червня.
Нагадаємо, голова парламенту Володимир Литвин заявляв, що компенсувати збиток, заподіяний Раді 27 квітня, повинні фракції НУ-НС і Блоку Юлії Тимошенко.
27 квітня перед ратифікацією угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року з метою не допустити її в залі засідань Ради сталося декілька бійок між депутатами від коаліції і опозиції, представники меншості кидали яйця в Литвина, також були підпалені димові шашки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас