Франція побоюється за свій кредитний рейтинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція побоюється за свій кредитний рейтинг

Казна та Політика
457
Франція визнала в неділю, що збереження її кредитного рейтингу буде складно здійснити без вживання жорстких бюджетних рішень, після того, як німецький уряд раніше натякнув, що Берлін може вдатися до підвищення податків, аби знизити дефіцит.
Міністр бюджету Франції Франсуа Баруен заявив в неділю, що Франція не повинна приймати як належне її рейтинг ААА, який дозволяє Парижу позичати відносно дешево на міжнародних ринках і фінансувати чималий дефіцит бюджету.
"Ми повинні зберегти наш рейтинг на рівні ААА, зменшити борг, аби уникнути дуже великої залежності від ринків, і ми повинні підтримувати цей порядок в довгостроковій перспективі", - сказав він в інтерв'ю французькому телебаченню.
Франція прогнозує, що дефіцит її бюджету складе 8% від валового внутрішнього продукту цього року. Мета уряду - знизити його до 3% до 2013 р. В даний час ведуться переговори про пенсійну реформу і прийнято рішення про замороження витрат центрального уряду в період 2011-13 рр. Також розглядаються поправки до Конституції з метою встановити обов'язкові обмеження дефіциту бюджету.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас