Депутати Маріупольської міськради вимагають скликання позачергової сесії для обговорення ситуації на ММК ім. Ілліча — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати Маріупольської міськради вимагають скликання позачергової сесії для обговорення ситуації на ММК ім. Ілліча

Фондовий ринок
934
Депутати Маріупольської міської ради, обрані від Соціалістичної партії України, вимагають проведення позачергової сесії міськради для обговорення ситуації довкола "Маріупольського металургійного комбінату (ММК) ім. Ілліча" (Донецька обл.).
Як повідомив прес-центр підприємства в суботу, відповідне звернення направлене міському голові Маріуполя.
"Події , котрі розгортаються довкола ММК ім. Ілліча, оприлюднена інформація про продаж акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь" не можуть залишити байдужими общину міста. Доля комбінату і його колективу нерозривно пов'язана з життям Маріуполя. Заявлені зміни положення справ на комбінаті неодмінно вплинуть на кожного городянина. Ми не можемо стояти осторонь, коли на очах у всієї країни нахабно, бандитськими методами, на основі афери з цінними паперами відбирають комбінат в його колективу", - цитує прес-центр звернення депутатів.
При цьому депутати пропонують на позачерговій сесії міськради обговорити питання прийняття звернення до президента України, генеральної прокуратури, голови Верховної Ради з проханням зупинити всі дії з реалізації продажу акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь" і провести ретельне розслідування всіх обставин операції.
"Місто має право знати, що відбувається з містоутворюючим підприємством і його майже п'ятдесятитисячним колективом", - говоритьсяу зверненні, підписаному від фракції СПУ Юрієм Чентуковим і депутатами, які працюють на ММК ім. Ілліча.
Як повідомлялося, 26 травня представник "Формігос Холдинг ЛТД" (Кіпр) Борис Подольський і представник компанії "Рівейн ЛТД" Ілля Горн, які назвали себе представниками нового власника ММК ім. Ілліча, заявили про придбання ним в травні 2009 року 100% акцій "Ілліч-Сталь", якому належить 90,41% акцій ММК ім. Ілліча. За їх словами, покупці мають намір отримати контроль над меткомбінатом за підсумками зборів акціонерів.
Бойко спростував інформацію про продаж комбінату, заявив про захоплення реєстратора акцій "Ілліч-Сталь" і ММК ім. Ілліча, рейдерську атаку на підприємство і причетності до неї глави Держпідприємництва Михайла Бродського.
У свою чергу чиновник повідомив про наявність доказів продажу гендиректором ММК ім. Ілліча підприємства російським інвесторам і документів за підписом В.Бойка, що дають право державному реєстраторові на оформленні зміни керівництва підприємства.
ММК ім. Ілліча визнало видачу доручення брокерові для переоформлення акцій усередині організації орендарів, в той же час звинувачуючи його в недобросовісному і таємному оформленні операції з продажу акцій підприємства.
За даними гендиректора ММК ім. Ілліча, прокуратура вже зацікавилася ситуацією довкола підприємства, зокрема, він давав їй свої пояснення.
ММК ім. Ілліча входить до числа трьох найбільших металургійних комбінатів України.
ЗАТ "Ілліч-сталь" було створено влітку 1997 року із статутним капіталом 239,58 млн грн., його засновником з 100% - 10 акцій виступила організація орендарів ММК ім. Ілліча. Обидва підприємства, як і ММК ім. Ілліча, очолює В.Бойко.
До порядку денного зборів акціонерів ЗАТ, призначеного на 1 липня цього року, внесені, зокрема, питання розподілу прибутку за минулий рік і переобрання наглядової ради, правління і ревкомісії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас